Πόσο συχνά σκέφτεστε την υγεία του στήθους σας; Δεν εννοούμε να αναρωτιέστε αν είναι πάρα πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο – αλλά τι κάνετε σχετικά με τη φροντίδα του.

Σκέφτεστε πολύ τη σωματική σας εμφάνιση, αλλά δεν αφιερώνετε σχεδόν καθόλου χρόνο στην περιποίηση και τη φροντίδα του στήθους σας, των αδένων και της κυκλοφορίας – σε όλα δηλαδή εκείνα τα πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε μόνοι σας στον καθρέφτη.

Όταν πρόκειται για την υγεία των μαστών σας, κανείς δεν μπορεί να σας την εγγυηθεί. Μπορείτε, όμως, με τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις όπως τη μαστογραφία να έχετε μία έγκαιρη ανίχνευση για τυχόν πρόβλημα των μαστών.

Η υγεία των μαστών δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γι΄αυτό δεν πρέπει να αμελείτε την αυτοεξέταση και τη φροντίδα τους. Μερικές απλές συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν…

1. Κάντε ένα τακτικό μασάζ στο στήθος σας.

Και δεν εννοούμε μόνο τη μηνιαία αυτοεξέταση, αλλά ένα ενεργό μασάζ που θα ξεκινάει από τη μασχάλη, θα πάει κάτω από την πλευρά του σώματος, και έπειτα προς τη θηλή. Αυτό βοηθάει τη λεμφική ροή και φέρνει φρέσκο ​​αίμα στον ιστό του μαστού. Προσοχή όμως στην πίεση που ασκείτε διότι μπορεί να προκαλέσετε άθελά σας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στα στήθια σας.

2. Διαλογισμός.

Βρείτε μια καθημερινή πρακτική διαλογισμού. Μελέτες δείχνουν ότι ο διαλογισμός βοηθάει στην καταστολή των γονιδίων που προάγουν την φλεγμονή, η οποία μπορεί να είναι ένας πρόδρομος για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

3. Άσκηση.

Η τακτική άσκηση βοηθάει στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τοξινών από το σώμα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από 20 έως 80 τοις εκατό. Η άσκηση απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να σας προστατεύσουν από τον καρκίνο του μαστού, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθάει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος – το οποίο βοηθάει περαιτέρω στην μείωση του κινδύνου σας.

4. Πίνετε άφθονο καθαρό νερό.

Το νερό καίει τα κύτταρά σας, παρέχει σημαντικές βιταμίνες, ανόργανα άλατα και σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες!

Ωστόσο, το νερό της βρύσης, μπορεί να περιέχει χλώριο, φθόριο και ίχνη φαρμάκων που είναι επιζήμια για την καλή υγεία. Η εγκατάσταση φίλτρων νερού στην κουζίνα και στο μπάνιο σας μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο.

5. Επιλέξτε βιολογικά.

Όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε βιολογικά τρόφιμα, ειδικά όταν πρόκειται για τρόφιμα όπως μήλα και σπανάκι. Τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν τοξίνες, οπότε και είναι πιο υγιεινά.

Κάθε επιλογή μετράει!