facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Τα οφέλη για την υγεία από το σπανάκι

20 Αυγούστου 2015 15:57
0 Σχόλια

Το σπανάκι ήταν το αγαπημένο φαγητό του Ποπάυ. Βέβαια, εσείς μπορεί να μη δείτε τους μύες σας να «φουσκώνουν» στη στιγμή, όμως τα οφέλη από την κατανάλωση αυτού του λαχανικού είναι πολλά, καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ έχει πολύ λίγες θερμίδες και μπορεί να φαγωθεί με πολλούς τρόπους, τόσο ωμό, όσο και μαγειρευτό.

Το σπανάκι βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, ενώ βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα στους διαβητικούς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, αναφέρει δημοσίευμα του Live Science.

Μερικά από τα οφέλη για την υγεία από το σπανάκι
Οστά

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και μαγνήσιο. Μια μερίδα μαγειρευτό σπανάκι περιέχει 987% των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη Κ και 39% σε μαγνήσιο.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των οστών. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition σημειώνει, ότι η πρόσληψη βιταμίνης Κ μπορεί να μειώσει τα ποσοστά καταγμάτων, «συνεργάζεται» με τη βιταμίνη D για την αύξηση της οστικής πυκνότητας ενώ επηρεάζει θετικά και την ισορροπία ασβεστίου στον οργανισμό.

Σίδηρος

Η σιδηροπενική αναιμία είναι ο πιο κοινός τύπος αναιμίας, με τις γυναίκες να αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα κινδύνου.

Χωρίς επαρκή ποσότητα σιδήρου, το αίμα δε μπορεί να παράγει αρκετή αιμοσφαιρίνη, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα όργανα.

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιας περιεκτικότητας σε σίδηρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για όσους υποφέρουν ή βρίσκονται σε κίνδυνο εμφάνισης αναιμίας. Το μαγειρεμένο σπανάκι μπορεί να παρέχει το 36% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε σίδηρο, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους έχουν ανάγκη από αυτό το στοιχείο.

Δέρμα και μαλλιά

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να δείχνουν και να είναι πιο υγιή, τότε δεν έχετε παρά… να το ρίξετε στο σπανάκι.

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, ένα θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για την παραγωγή του σμήγματος που κρατά τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επιπλέον απαραίτητη για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων του δέρματος και των μαλλιών.

Σύμφωνα με ερευνητές του ινστιτούτου Linus Pauling Institute από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον, η βιταμίνη Α είναι μια ένωση στα ρετινοειδή, τα οποία χρησιμοποιούνται στις αντιγηραντικές θεραπείες του δέρματος. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος και στην επούλωση των πληγών. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C, που παρέχεται στον οργανισμό από το σπανάκι, είναι απαραίτητη για την παραγωγή και συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο παρέχει τη δομή στο δέρμα και τα μαλλιά.

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Το σπανάκι διαθέτει πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με το World’s Healthiest Foods, σε αντίθεση με άλλα φρούτα και λαχανικά, το σπανάκι περιέχει αντικαρκινικούς παράγοντες (methylenedioxyflavonol glucuronides). Αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών (lutein, zeaxanthin, neoxanthin και violaxanthin) ουσιών, τα οποία διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

Διαβήτης

Το σπανάκι περιέχει ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό (άλφα λιποϊκό οξύ), το οποίο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, ενώ μειώνει την περιφερική νευροπάθεια στους ασθενείς με διαβήτη.

Καρδιά

Η υψηλή πρόσληψη καλίου (που περιέχεται και στο σπανάκι) σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, αρτηριακής πίεσης και καρδιακών ασθενειών.

Related posts:

  1. Ταχίνι: Η ελληνική super τροφή με πολλαπλά οφέλη
  2. Η εργένικη ζωή βλάπτει σοβαρά τη σιλουέτα και την υγεία
  3. Coconut oil: ανακαλύψτε τα μυστικά του
  4. Οι αρθρίτιδες και η βιταμίνη C
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr