facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Το σκόρδο στο μικροσκόπιο

22 Οκτωβρίου 2015 10:05
0 Σχόλια

Το σκόρδο είναι μία από τις πιο καταπληκτικές τροφές όσον αφορά την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε ινουλίνη, ένα φυτικό πολυσακχαρίτη που ενισχύει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση των οστών, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην επούλωση του εντέρου. Έχει επίσης καταπληκτικές ιδιότητες όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, το σκόρδο είναι καλό για:

  • τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • τη μείωση της χοληστερόλης, τόσο της ολικής και LDL («κακής» χοληστερόλης)
  • τη μείωση του οξειδωτικού στρες
  • τη μείωση του κινδύνου της στεφανιαίας νόσου
  • τη μείωση της «κολλητικότητας» των αιμοπεταλίων του αίματος, η οποία βοηθάει στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων καρδιαγγειακών κινδύνων
  • τη μείωση του κινδύνου αθηροσκληρωτικής πλάκας

Το σκόρδο είναι επίσης καλό για την καταπολέμηση των βακτηρίων.

Συμβουλές σχετικά με την αγορά και το μαγείρεμα του σκόρδου:

Το σκόρδο είναι ο βασιλιάς των λαχανικών: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε συνταγή. Αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τη σκόνη σκόρδου, θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε να προσθέτετε στα φαγητά σας φρέσκο σκόρδο, διότι τα οφέλη του για την υγεία είναι αμέτρητα.

Κατά την αγορά φρέσκου ​​σκόρδου, αναζητήστε μέτριου μεγέθους λευκά που καλύπτονται σε ένα φυσικό, λευκό, χαρτώδες δέρμα. Το δέρμα καλύπτει πολλές μικρές σκελίδες σκόρδου, γι” αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε την φλούδα και να κρατήσετε μόνο το εσωτερικό.

Για να μαγειρέψετε το σκόρδο, έχουμε να σας κάνουμε μια γενική παρατήρηση: Ποτέ μην ροδίσετε το σκόρδο, αφήστε το να ζεσταθεί αρκετά για να πάρει γεύση. Μαγειρέψτε το σκόρδο προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά και η γεύση του θα σας ανταμείψει.

Related posts:

  1. Οι 7 διατροφικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το κρυολόγημα
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr