facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

ΠΟΥ: Το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο

27 Οκτωβρίου 2015 10:05
0 Σχόλια

Τελικά το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και το ζαμπόν, προκαλεί καρκίνο, αποφαίνεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Επεξεργασμένο είναι το κρέας που έχει τροποποιηθεί ώστε να επεκταθεί η διάρκεια ζωής του ή η γεύση του με διαδικασίες όπως το πάστωμα, το κάπνισμα ή με προσθήκη συντηρητικών.

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Γραφείου για την Έρευνα του Καρκίνου του ΠΟΥ (CIRC), 50 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος καθημερινά (δηλαδή λιγότερες από δύο φέτες μπέικον) αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%.

Επίσης, τα κόκκινα κρέατα είναι πιθανόν καρκινογόνα, αλλά λόγω περιορισμένων επιστημονικών δεδομένων, το συμπέρασμα δεν είναι καταληκτικό.

Η έκθεση καταλήγει στο παραπάνω συμπεράσμα μετά από ενδελεχή μελέτη και αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων επί του θέματος (800 έρευνες).

Και έτσι πλέον το επεξεργασμένο κρέας εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με το πλουτώνιο, τον αμίαντο και το αλκοόλ ως προς τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.

Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι, η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος έχει την ίδια βαρύτητα στην πρόκληση καρκίνου με το κάπνισμα.

«Για κάθε άτομο ξεχωριστά, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου λόγω κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος παραμένει μικρός, αλλά αυτός αυξάνει με την ποσότητα που καταναλώνει» συμπληρώνει ο Κουρτ Στράιφ εκ μέρους του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προγράμματος Global Burden of Disease Project, 34.000 θάνατοι από καρκίνο, ετησίως, αποδίδονται σε διατροφή πλούσια σε αλλαντικά, έναντι 1.000.000 θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα και 600.000 στην κατανάλωση αλκοόλ.

Πάντως, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι γενικά το κρέας έχει και οφέλη για τον οργανισμό του ανθρώπου.

Τενοντίτιδα, όταν ο πόνος στο χέρι επιμένει
Καθυστερήσεις στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Related posts:

  1. Η νικοτιναμίδη προστατεύει έναντι του καρκίνου του δέρματος
  2. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
  3. Που οφείλονται οι λιγούρες για ανθυγιεινές τροφές
  4. Στοιχεία σοκ: Έξι εκατομμύρια παιδιά πέθαναν το 2015!
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Β. Παπαευαγγέλου: Ίσως να "μπορούμε να χαμογελάσουμε πλέον κάτω από τη μάσκα μας"
15 Ιανουαρίου 2021
Κατανομή:187 κρούσματα στην Αττική - 77 στη Θεσσαλονίκη – 5,27% ο δείκτης θετικότητας επί των κλινικών τεστ
15 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 610 κρούσματα - 319 διασωληνωμένοι - 34 θάνατοι
15 Ιανουαρίου 2021
Ατελείωτη ταλαιπωρία ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών
15 Ιανουαρίου 2021
Εξατομικευμένη θεραπεία & εξατομικευμένη πρόληψη στον καρκίνο
15 Ιανουαρίου 2021
Sputnik V: Η Ρωσία ετοιμάζεται να παράγει 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου, μηνιαίως
15 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 228 κρούσματα η Αττική, τα 50 στον Κεντρικό Τομέα - Στο 1,70% ο δείκτης θετικότητας
14 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 599 νέα κρούσματα, 328 διασωληνωμένοι & 33 θάνατοι
14 Ιανουαρίου 2021
Εγκυμοσύνη, επιπλοκές και εμβολιασμός στην πανδημία COVID-19
14 Ιανουαρίου 2021
Οι 7 περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς εξαιτίας του κορωνοϊού
14 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr