facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

ΠΟΥ: Το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο

27 Οκτωβρίου 2015 10:05
0 Σχόλια

Τελικά το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και το ζαμπόν, προκαλεί καρκίνο, αποφαίνεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Επεξεργασμένο είναι το κρέας που έχει τροποποιηθεί ώστε να επεκταθεί η διάρκεια ζωής του ή η γεύση του με διαδικασίες όπως το πάστωμα, το κάπνισμα ή με προσθήκη συντηρητικών.

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Γραφείου για την Έρευνα του Καρκίνου του ΠΟΥ (CIRC), 50 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος καθημερινά (δηλαδή λιγότερες από δύο φέτες μπέικον) αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%.

Επίσης, τα κόκκινα κρέατα είναι πιθανόν καρκινογόνα, αλλά λόγω περιορισμένων επιστημονικών δεδομένων, το συμπέρασμα δεν είναι καταληκτικό.

Η έκθεση καταλήγει στο παραπάνω συμπεράσμα μετά από ενδελεχή μελέτη και αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων επί του θέματος (800 έρευνες).

Και έτσι πλέον το επεξεργασμένο κρέας εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με το πλουτώνιο, τον αμίαντο και το αλκοόλ ως προς τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.

Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι, η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος έχει την ίδια βαρύτητα στην πρόκληση καρκίνου με το κάπνισμα.

«Για κάθε άτομο ξεχωριστά, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου λόγω κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος παραμένει μικρός, αλλά αυτός αυξάνει με την ποσότητα που καταναλώνει» συμπληρώνει ο Κουρτ Στράιφ εκ μέρους του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προγράμματος Global Burden of Disease Project, 34.000 θάνατοι από καρκίνο, ετησίως, αποδίδονται σε διατροφή πλούσια σε αλλαντικά, έναντι 1.000.000 θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα και 600.000 στην κατανάλωση αλκοόλ.

Πάντως, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι γενικά το κρέας έχει και οφέλη για τον οργανισμό του ανθρώπου.

Related posts:

  1. Η νικοτιναμίδη προστατεύει έναντι του καρκίνου του δέρματος
  2. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
  3. Που οφείλονται οι λιγούρες για ανθυγιεινές τροφές
  4. Στοιχεία σοκ: Έξι εκατομμύρια παιδιά πέθαναν το 2015!
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr