facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων

27 Νοεμβρίου 2015 15:40
0 Σχόλια

Την επόμενη φορά που θα βάλετε το φαγητό σας στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν το κάνετε. Πλέον πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το φούρνο μικροκυμάτων και στο σπίτι, αλλά και στη δουλειά, για να ζεστάνουν γρήγορα το φαγητό τους ακόμη και να το μαγειρέψουν.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια αντικείμενα αλλά και τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς είναι επικίνδυνο και πολλές φορές βλαβερό. Οι φούρνοι μικροκυμάτων περνούν από πολύ αυστηρούς ελέγχους κατά την κατασκευή τους, καθώς μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό και να επηρεάσουν τον καρδιακό παλμό.

Δείτε πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε στο φούρνο μικροκυμάτων…

Μητρικό γάλα315.jpg

Ένα βασικό όφελος του μητρικού γάλακτος είναι ότι παρέχει στο μωρό ουσίες που το βοηθούν να αναπτύσσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Πείραμα κατά το οποίο μητρικό γάλα ζεστάθηκε σε φούρνο μικροκυμάτων και σε άλλες συσκευές έδειξε ότι το γάλα που ζεστάθηκε σε φούρνο μικροκυμάτων είχε 18 φορές μεγαλύτερη ανάπτυξη του E-Coli. Ο φούρνος βοήθησε την ανάπτυξη βλαβερών βακτηρίων για τα μωρά.

Μπρόκολο49.jpg

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και υγιεινά λαχανικά τα οποία επιλέγουμε για το φαγητό μας κυρίως το χειμώνα. Ο τρόπος όμως που θα μαγειρευτεί μεταβάλλει και την ποιότητα του, καθώς ούτως ή άλλως από τη στιγμή που θα μαγειρευτεί αυτόματα θα χάσει κάποια θρεπτικά συστατικά του.

Ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος είναι ο ατμός, καθώς έτσι χάνει μόλις το 11% των αντιοξειδωτικών του. Αν όμως δοκιμάσετε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων (σε περίπτωση που δεν το θέλετε κρύο) πρέπει να ξέρετε ότι θα χάσει το 97% των αντιοξειδωτικών του. Σαν να μην το φάγατε δηλαδή.

Κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα59.jpg

Το να αγοράσετε κάποια κατεψυγμένα φρούτα και κυρίως λαχανικά είναι κάτι συνηθισμένο και ασφαλές. Εξαρτάται βέβαια πώς θα τα αποψύξετε. Ρώσοι ερευνητές μελέτησαν την απόψυξη φρούτων και λαχανικών σε φούρνο μικροκυμάτων και διαπίστωσαν ότι τα θρεπτικά συστατικά είχαν μετατραπεί σε καρκινογόνες ουσίες. Το καλύτερο θα είναι να τα αφήνετε σε έναν πάγκο να ξεπαγώσουν μόνα τους.

Κατεψυγμένο κρέας211.jpg

Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το φούρνο μικροκυμάτων για να αποψύξουν το παγωμένο κρέας και κατόπιν να το μαγειρέψουν. Μερικοί φούρνοι περιστρέφονται κι άλλοι όχι με αποτέλεσμα το κρέας να μην αποψύχεται ομοιόμορφα και το εσωτερικό να παραμένει παγωμένο με αποτέλεσμα να το βάζουν να ζεσταθεί κι άλλο. Αυτό όμως βοηθά τα βακτήρια να αναπτυχθούν στο τμήμα που έχει αποψυχθεί εντελώς.

Επιπλέον ιαπωνέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απόψυξη στο φούρνο μικροκυμάτων κάνει το κρέας να χάνει τη βιταμίνη Β12. Καλύτερα θα είναι να το αφήνετε να ξεπαγώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν το μαγειρέψετε.

Πιάτα καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη ή σε πλαστικό δοχείο128.jpg

Υπάρχουν ειδικά σκεύη κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο αυτά για να μαγειρέψετε ή να ζεστάνετε ένα φαγητό. Όταν ζεσταίνετε φαγητά καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη, αυτή μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή καρκινογόνων ουσιών. Επιπλέον τα πλαστικά δοχεία ή μεμβράνες μπορεί να απελευθερώσουν βλαβερές χημικές ουσίες στο φαγητό σας.

Ανακαλύψτε το διατροφικό θησαυρό του βασιλικού
Ψωμί ή φρυγανιές; Τι είναι προτιμότερο για τη διατροφή μας;

Related posts:

  1. Κοκκίνισαν τα μάτια σου από τη κούραση; Να τι πρέπει να κάνεις
  2. Κρυολόγημα: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε
  3. Μπέικον λουκάνικα, αλλαντικά ένοχα για δημιουργία καρκίνου
  4. Προβιοτικά τρόφιμα, συμπληρώματα και σκευάσματα: Αυτά που πρέπει να ξέρετε
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: 427 νέα κρούσματα η Αθήνα - Τα 113 στον Κεντρικό Τομέα - Στο 2,32 ο δείκτης θετικότητας
26 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Εκτόξευση κρουσμάτων στα 842 - 283 διασωληνωμένοι και 21 νέοι θάνατοι
26 Ιανουαρίου 2021
Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί γίνονται οργανωμένα, δομημένα και με σεβασμό στον πολίτη
26 Ιανουαρίου 2021
Η Σουηδία σταματά τις πληρωμές στην Pfizer για τα εμβόλια και αντιδρά για τις χρεώσεις
26 Ιανουαρίου 2021
Αρκουμανέας: Διασπορά της μετάλλαξης κορωνοϊού -Ενδείξεις για ύποπτα κρούσματα και σε Βόρεια Ελλάδα(βίντεο)
26 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Διπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας και θνησιμότητας για μακροχρόνιους καπνιστές
26 Ιανουαρίου 2021
Εμβόλιο: Δυσαρέσκεια Ε.Ε. με AstraZeneca
26 Ιανουαρίου 2021
Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος μείωση 25% στις βαριές λοιμώξεις έδειξε μελέτη στο Ισραήλ
25 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 207 κρούσματα στην Αττική - 32 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η κατανομή
25 Ιανουαρίου 2021
Μ. Γιαννάκος: Ο ΕΟΔΥ δεν διενεργεί προληπτικά τεστ κορωνοϊού σε προνοιακές δομές
25 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr