facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Προστατευτείτε από τον διαβήτη & τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αυτό το δημητριακό

16 Φεβρουαρίου 2016 18:57
0 Σχόλια

Για τους υπέρβαρους ή παχύσαρκους, τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, τους υπερτασικούς, όσους έχουν υψηλά τριγλυκερίδια, τους καπνιστές, και όσους κάνουν καθιστική ζωή, άτομα δηλαδή που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από διαβήτη, η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η μείωση των θερμίδων και της πρόσληψης ζωικού λίπους και η αύξηση κατά τουλάχιστον 10% των φυτικών ινών με λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη.

Τώρα, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο δημητριακό μπορεί να βελτιώσει γρήγορα την υγεία των ανθρώπων, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και κατά συνέπεια τον κίνδυνο διαβήτη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Lund University, το μυστικό βρίσκεται στο μείγμα διατροφικών ινών που περιέχει το κριθάρι, το οποίο μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

Η ερευνήτρια Anne Nilsson δήλωσε ότι η επιλογή του σωστού μείγματος διατροφικών ινών μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε υγιείς μεσήλικες από τους οποίους ζητήθηκε να καταναλώνουν ψωμί παρασκευασμένο κατά μεγάλο μέρος από πυρήνες κριθαριού για 3 ημέρες, στο πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο. Περίπου 11-14 ώρες μετά το τελικό γεύμα της ημέρας οι συμμετέχοντες εξετάζονταν για δείκτες κινδύνου διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Μετά την κατανάλωση του ψωμιού, οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση στις ορμόνες του εντέρου που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και την όρεξη και αύξηση της ορμόνης που βοηθά στη μείωση της χρόνιας χαμηλού βαθμού φλεγμονής. Με τον καιρό αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και διαβήτη.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of Nutrition.

Related posts:

  1. ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα μειώνει αισθητά τις δαπάνες για την ΥΓΕΙΑ λόγω έλλειψης κονδυλίων
  2. Όσο περισσότερο λίπος, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα της απώλειας βάρους
  3. Τσάι το φάρμακο της μακροζωίας
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Ελλάδα - Θάνος Πλεύρης: Δύο προγράμματα για την παχυσαρκία - Θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στους έφηβους
01 Απριλίου 2023
Κέντρο Ημέρας και Κινητή Μονάδα για την υποστήριξη ασθενών με άνοια εγκαινιάστηκε στην Άρτα
31 Μαρτίου 2023
Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι;
31 Μαρτίου 2023
«Anorexia»: Στο «Σισμανόγλειο» η ανορεξία βρήκε τον…γιατρό της!
30 Μαρτίου 2023
Κορονοϊός: 65 νεκροί σε μία εβδομάδα, 75 οι διασωληνωμένοι – Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την γρίπη
30 Μαρτίου 2023
Ζωή Ράπτη: Εγκαινιάστηκε Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στον Μαραθώνα
30 Μαρτίου 2023
«Μακελειό» στο πλατό Πλεύρη και Σκουρλέτη!
30 Μαρτίου 2023
Κορωνοϊός: Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης
30 Μαρτίου 2023
ΠΟΥ: Βασικός εμβολιαστικός Covid και αναμνηστική δόση είναι αρκετά για τους υγιείς ενήλικες
29 Μαρτίου 2023
Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο του Ρίου: Έπεσε από τα νερά της βροχής η ψευδοροφή
29 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr