facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Τα διατροφικά λάθη που μας κάνουν να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι

24 Νοεμβρίου 2014 22:00
0 Σχόλια

Πολλές φορές, η έλλειψη ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, δεν οφείλεται μόνο στον ενδεχόμενο φόρτο εργασίας, αλλά καις στις διατροφικές μας επιλογές.

Δείτε ποια είναι τα τρία βασικά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας, και που εξαιτίας τους νιώθουμε διαρκώς κουρασμένοι:

Μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς φαγητό

Κάθε φορά που περνάμε περισσότερο από δύο ώρες χωρίς φαγητό, το σάκχαρο στο αίμα μας πέφτει και αυτό είναι κακό για την ενέργειά μας. Οι τροφές εφοδιάζουν τον οργανισμό με γλυκόζη, ένα είδος σακχάρου που μεταφέρεται στην κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρά μας χρησιμοποιούν τη γλυκόζη για να κατασκευάσουν τον μείζονα ενεργειακό φορέα του σώματος, την τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ), την οποία χρειάζεται ο εγκέφαλός μας, οι μυς μας, και γενικότερα κάθε κύτταρο του σώματός μας. Όταν πέφτει το σάκχαρο του αίματος, τα κύτταρα μας δεν έχουν τις πρώτες ύλες για την παραγωγή ATP, με αποτέλεσμα κάθε λειτουργία του οργανισμού να επιβραδύνεται, και εμείς να αισθανόμαστε κουρασμένοι, πεινασμένοι ή οξύθυμοι, χωρίς προφανή λόγο.

Το πρωινό δεν περιέχει αρκετές ίνες

Όταν το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αποτελείται από προϊόντα με πολύ ζάχαρη και λιπαρά, τότε είναι σίγουρο ότι στην εξέλιξη της ημέρας θα νιώσετε απότομα κουρασμένοι. Αντιθέτως, οι ίνες διαλύονται στον εντερικό σωλήνα και δημιουργούν ένα «φίλτρο» που επιβραδύνει την απορρόφηση των σακχάρων και των λιπαρών. Έρευνες δείχνουν ότι η επιλογή ενός πρωινού είτε με διαλυτές, είτε με αδιάλυτες φυτικές ίνες (πχ προϊόντα ολικής άλεσης και καρποί), προστατεύουν τον οργανισμό από απότομη πτώση στο επίπεδο σακχάρου στο αίμα στη διάρκεια της ημέρας.

Αποφεύγετε τελείως το κόκκινο κρέας

Αν και αρκετοί θεωρούν το κόκκινο κρέας, κόκκινο… πανί στη διατροφή, αυτό είναι λάθος, καθώς μόνο η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι κακή για την υγεία μας. Ο οργανισμός μας χρειάζεται απαραίτητα ποσότητες κόκκινου κρέατος για να λειτουργήσει σωστά, ειδικά όσον αφορά τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα.

Σημειώνεται ότι το βόειο κρέας είναι η καλύτερη πηγή αιμικού σιδήρου, η οποία είναι η μορφή που χρησιμοποιείται πιο εύκολα από τον οργανισμό.

Πηγή : eReportaz

Related posts:

  1. Βιταμίνη C: Το θαύμα της φύσης
  2. Διατροφικές συμβουλές για τα αποφύγετε ιώσεις και κρυολογήματα…
  3. Καταρρίπτοντας γνωστούς μύθους γύρω από τον καρκίνο
  4. «Να τρώτε με μέτρο»… Μήπως ερμηνεύουμε κατά το δοκούν τη συμβουλή;
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ
24 Μαρτίου 2023
Η διαχείριση του πένθους χρειάζεται… εξωστρέφεια!
23 Μαρτίου 2023
Απάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Κούγια για την νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ
23 Μαρτίου 2023
Πατρα: Ακατάληπτο παραλήρημα του νέου συνηγόρου της Πισπιριγκου- Τα βάζει τώρα και με τον υπουργό Υγειας!
23 Μαρτίου 2023
Κρήτη: 65χρονος πήδηξε από τον τρίτο όροφο του ΠΑΓΝΗ
23 Μαρτίου 2023
Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2023.
21 Μαρτίου 2023
Εγκαίνια του Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., στον Κορυδαλλό
21 Μαρτίου 2023
Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη
16 Μαρτίου 2023
Δεκάδες Έλληνες γιατροί κάθε χρόνο στα δικαστήρια για ιατρικά λάθη
16 Μαρτίου 2023
Φύλακες-άγγελοι για τους ασθενείς με Alzheimer!
16 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr