Μπορεί τα μελάτα αυγά να είναι πολύ πιο νόστιμα και γευστικά από τα βραστά, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
Όπως επισημαίνει η επιστημονική κοινότητα, όταν το αυγό είναι ελαφρώς βρασμένο και ο κρόκος του είναι ρευστός ενδέχεται να περιέχει το βακτήριο της σαλμονέλας, το οποίο προκαλεί ποικίλες ασθένειες στο έντερα και το στομάχι.
Για το λόγο αυτό, λοιπόν, υπογραμμίζεται ότι τα βραστά αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως.
Αν παρόλ’ αυτά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε από τη διατροφή σας τα μελάτα αυγά, τότε η καλύτερη λύση είναι να καταναλώνετε τα παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα για σαλμονέλα.