facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Τα οφέλη του φρεσκοστυμένου πορτοκαλιού στην διατροφή μας

02 Νοεμβρίου 2016 10:00
0 Σχόλια

Για άμεση ενυδάτωση και λήψη βιταμίνης C, ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι είναι ιδανική επιλογή. Κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο ενδείκνυται καθώς η κατανάλωσή του συγκαταλέγεται στα πιο συνηθισμένα «μέτρα» που λαμβάνει κανείς για να προλάβει ή να μετριάσει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού.

Αρχικά, είναι γνωστό ότι αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμμετέχει σε σημαντικές βιολογικές διεργασίες.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού (250 ml), καλύπτει πλήρως τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για παιδιά, ενήλικες, καθώς και ομάδες με αυξημένες ανάγκες, όπως οι έγκυοι, οι θηλάζουσες μητέρες και οι καπνιστές.

Από την άλλη, ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού προσφέρει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Β1, φυλλικού οξέος και καλίου αλλά και μικρότερα ποσά άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β και μετάλλων, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Τέλος, σε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού θα βρούμε πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως καροτενοειδή και φλαβονοειδή, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν καλό η κατανάλωση φρούτων σε μορφή χυμών να είναι περιστασιακή και αντί αυτών να προτιμώνται φρέσκα ολόκληρα φρούτα, καθώς αποδίδουν αναλογικά λιγότερες θερμίδες και προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τον έλεγχο της πρόσληψης τροφής και τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Related posts:

  1. Τα οφέλη για την υγεία μας από την βιταμίνη Ε
  2. ΕΟΦ: Προσοχή στα συμπληρώματα διατροφής
  3. Δεν πάει ο νους σου! Αυτές οι 10 τροφές είναι γεμάτες Πλαστικό, Φυτοφάρμακα και Καρκινογόνα Χημικά
  4. Ρόδι: Η μεγάλη αξία του για τον οργανισμό μας
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: 3.424 νέα κρούσματα, 156 διασωληνωμένοι και 21 νέοι θάνατοι
21 Μαΐου 2022
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο αδερφός του 43χρονου που ξεψύχησε στην καρέκλα του Παπανικολάου – Τι απαντά το νοσοκομείο (βίντεο)
21 Μαΐου 2022
Οξεία ηπατίτιδα: Νεκρό και έκτο παιδί στις ΗΠΑ
21 Μαΐου 2022
Στα 3.708 τα νέα κρούσματα- 16 νεκροί - 159 διασωληνωμένοι (Πίνακες
20 Μαΐου 2022
Καλαμάτα: Τον μαχαίρωσε έξω από τα Επείγοντα του νοσοκομείου
20 Μαΐου 2022
Eυλογιά των πιθήκων: Μεγαλώνει ο παγκόσμιος χάρτης των κρουσμάτων - Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Αρχές
20 Μαΐου 2022
«Ευλογιά των πιθήκων»: Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ, έστειλε εγκύκλιο στα νοσοκομεία
19 Μαΐου 2022
Ραγδαία εξάπλωση σε Ευρώπη και Β. Αμερική της «Ευλογιάς των Πιθήκων»
19 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: 3.928 νέα κρούσματα σήμερα, 23 θάνατοι, 160 διασωληνωμένοι
19 Μαΐου 2022
Θεσσαλονίκη: 43χρονος πέθανε αβοήθητος στα επείγοντα του Παπανικολάου - Οι γιατροί του είχαν δώσει εξιτήριο με το ζόρι!
19 Μαΐου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....