Η βιταμίνη C είναι ένα πραγματικό δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Προσφέρει πλούσια οφέλη, κάνει καλό σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας και μας δίνει την ενέργεια που μας είναι απαραίτητη. Η βιταμίνη C βρίσκεται άπλετη σε πολλά φρούτα και λαχανικά και θα την αναλύσουμε παρακάτω.
Καταρχήν τώρα το χειμώνα που οι γρίπες και τα κρυολογήματα κάνουν πάρτη, η βιταμίνη C έρχεται να μας προστατέψει από αυτά με τον πιο απλό τρόπο, με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.
Η Βιταμίνη C περιέχεται κυρίως σε φυτικές τροφές: στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, τα σκουροπράσινα πυκνόφυλλα λαχανικά, οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, οι φράουλες και τα ακτινίδια, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όταν είναι ωμές. «Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε, είναι πως οι μαγειρεμένες τροφές περιέχουν πολύ λιγότερη ποσότητα βιταμίνης C από τις ωμές, διότι η θερμότητα του μαγειρέματος καταστρέφει τη βιταμίνη σε σημαντικό ποσοστό»
Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και φυσικά για όσους δεν γνωρίζουν η βιταμίνη αυτή είναι κα όπλο απέναντι στον καρκίνο.
Γνωρίζουμε ότι τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές άλλες τροφές που αποτελούν καλύτερη πηγή της συγκεκριμένης βιταμίνης.
Πηγές που μπορείτε να λάβετε την απαραίτητη αυτή βιταμίνη, εμπλουτίζοντας τη διατροφή και τον οργανισμό σας είναι:
- Παπάγια: και εξωτική και βιταμινούχα
- Γκουάβα: ένα τροπικό φρούτο που πρέπει να γνωρίσετε
- Κόκκινες πιπεριές: βιταμίνη C στο φαγητό
- Θυμάρι και μαϊντανός: εναλλακτικές πηγές βιταμίνης C
- Μπρόκολο: για γερό ανοσοποιητικό
- Κατσαρό λάχανο: εμπλουτίζει τη σαλάτα
- Φράουλες: τόσο γλυκές, όσο και υγιεινές
- Ακτινίδιο: το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη C
- Κουνουπίδι: το λαχανικό με τις… ιαματικές ιδιότητες.