facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ξύλινη ή πλαστική επιφάνεια κοπής- Ποια “κρατάει” λιγότερα μικρόβια;

01 Μαρτίου 2017 11:37
0 Σχόλια

Ήρθε η λύση στις απορίες μας!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, πολλά βακτήρια, όπως η σαλμονέλα, δεν επιζούν στις ξύλινες επιφάνειες, ενώ στις πλαστικές όχι μόνο επιζούν, αλλά και πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα μάλιστα με τον εμπειρογνώμων, Dean Ο. Cliver, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στις ξύλινες επιφάνειες, τα βακτήρια βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια κοπής, όπου δεν πολλαπλασιάζονται και τελικά πεθαίνουν, ενώ στις πλαστικές ζουν στις χαρακιές και όσο και αν καθαριστούν δεν σκοτώνονται.

Ο ερευνητής ασφάλειας τροφίμων, Ben Chapman, συνιστά οι πλαστικές επιφάνειες κοπής να χρησιμοποιούνται μόνο για νωπά κρέατα και όχι για λαχανικά και να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, καθώς η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί και σκοτώνει πολλά από τα βακτήρια.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ πάντως υποστηρίζει πως και τα δύο είδη μπορούν να αποτελέσουν εστία βακτηρίων και πως η καλύτερη λύση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι να καθαρίζεις εξονυχιστικά τις επιφάνειες κοπής με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, πριν από κάθε χρήση, να τις σκουπίζεις πολύ καλά με μία πετσέτα και να μην τις αποθηκεύεις ποτέ νωπές στο ντουλάπι, καθώς έτσι τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται.

Related posts:

  1. Αυτά τα 5 τρόφιμα και ποτά μπορούν να σας σκοτώσουν
  2. Δεν πάει ο νους σου! Αυτές οι 10 τροφές είναι γεμάτες Πλαστικό, Φυτοφάρμακα και Καρκινογόνα Χημικά
  3. Ποια φρούτα και λαχανικά πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου;
  4. Η σήμανση των τροφίμων μπορεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ
24 Μαρτίου 2023
Η διαχείριση του πένθους χρειάζεται… εξωστρέφεια!
23 Μαρτίου 2023
Απάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Κούγια για την νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ
23 Μαρτίου 2023
Πατρα: Ακατάληπτο παραλήρημα του νέου συνηγόρου της Πισπιριγκου- Τα βάζει τώρα και με τον υπουργό Υγειας!
23 Μαρτίου 2023
Κρήτη: 65χρονος πήδηξε από τον τρίτο όροφο του ΠΑΓΝΗ
23 Μαρτίου 2023
Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2023.
21 Μαρτίου 2023
Εγκαίνια του Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., στον Κορυδαλλό
21 Μαρτίου 2023
Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη
16 Μαρτίου 2023
Δεκάδες Έλληνες γιατροί κάθε χρόνο στα δικαστήρια για ιατρικά λάθη
16 Μαρτίου 2023
Φύλακες-άγγελοι για τους ασθενείς με Alzheimer!
16 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr