facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Η βιταμίνη του ήλιου

06 Μαρτίου 2017 14:41
0 Σχόλια

Ο τίτλος του άρθρου αναφέρεται στη βιταμίνη D, στην οποία έχει δοθεί αυτό το προσωνύμιο, επειδή ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να την παράγει με φυσικό τρόπο όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας.

Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καθημερινή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και επηρεάζει λίγο ή πολύ περίπου 2.000 γονίδια. Έχει μια σειρά από σημαντικές ιδιότητες. Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι το γεγονός πως ρυθμίζει την απορρόφηση του φωσφόρου και του ασβεστίου.

Στηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τα άτομα που την προσλαμβάνουν σε ικανοποιητικό βαθμό, έχουν σωστότερη ανάπτυξη των οστών και των δοντιών και παράλληλα παρουσιάζουν αυξημένη αντίσταση σε μια σειρά από γνωστές ασθένειες.

Έτσι λοιπόν, ο καθοριστικός ρόλος της βιταμίνης D αφορά και στη μείωση του κινδύνου σκλήρυνσης κατά πλάκας, τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης και διαφόρων ιώσεων και τη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας. Μόλις ένα εικοσάλεπτο έκθεσης στη ηλιακή ακτινοβολία είναι αρκετό για να συνθέσουμε χωρίς πρόβλημα και με εντελώς φυσικό τρόπο την ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε βιταμίνη D.

Για όσους αποφεύγουν γενικά τον ήλιο ή προτιμούν να προφυλάσσονται από αυτόν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει και η δυνατότητα της λήψης της συγκεκριμένης βιταμίνης μέσω κάποιων τροφών. Ο κρόκος του αυγού, ο σολομός, οι σαρδέλες, οι γαρίδες, ο ενισχυμένος χυμός πορτοκαλιού και τα ενισχυμένα δημητριακά είναι οι κυριότερες πηγές.

No related posts.

Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr