facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Η βιταμίνη του ήλιου

06 Μαρτίου 2017 14:41
0 Σχόλια

Ο τίτλος του άρθρου αναφέρεται στη βιταμίνη D, στην οποία έχει δοθεί αυτό το προσωνύμιο, επειδή ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να την παράγει με φυσικό τρόπο όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας.

Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καθημερινή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και επηρεάζει λίγο ή πολύ περίπου 2.000 γονίδια. Έχει μια σειρά από σημαντικές ιδιότητες. Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι το γεγονός πως ρυθμίζει την απορρόφηση του φωσφόρου και του ασβεστίου.

Στηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τα άτομα που την προσλαμβάνουν σε ικανοποιητικό βαθμό, έχουν σωστότερη ανάπτυξη των οστών και των δοντιών και παράλληλα παρουσιάζουν αυξημένη αντίσταση σε μια σειρά από γνωστές ασθένειες.

Έτσι λοιπόν, ο καθοριστικός ρόλος της βιταμίνης D αφορά και στη μείωση του κινδύνου σκλήρυνσης κατά πλάκας, τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης και διαφόρων ιώσεων και τη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας. Μόλις ένα εικοσάλεπτο έκθεσης στη ηλιακή ακτινοβολία είναι αρκετό για να συνθέσουμε χωρίς πρόβλημα και με εντελώς φυσικό τρόπο την ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε βιταμίνη D.

Για όσους αποφεύγουν γενικά τον ήλιο ή προτιμούν να προφυλάσσονται από αυτόν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει και η δυνατότητα της λήψης της συγκεκριμένης βιταμίνης μέσω κάποιων τροφών. Ο κρόκος του αυγού, ο σολομός, οι σαρδέλες, οι γαρίδες, ο ενισχυμένος χυμός πορτοκαλιού και τα ενισχυμένα δημητριακά είναι οι κυριότερες πηγές.

No related posts.

Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ
24 Μαρτίου 2023
Η διαχείριση του πένθους χρειάζεται… εξωστρέφεια!
23 Μαρτίου 2023
Απάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Κούγια για την νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ
23 Μαρτίου 2023
Πατρα: Ακατάληπτο παραλήρημα του νέου συνηγόρου της Πισπιριγκου- Τα βάζει τώρα και με τον υπουργό Υγειας!
23 Μαρτίου 2023
Κρήτη: 65χρονος πήδηξε από τον τρίτο όροφο του ΠΑΓΝΗ
23 Μαρτίου 2023
Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2023.
21 Μαρτίου 2023
Εγκαίνια του Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., στον Κορυδαλλό
21 Μαρτίου 2023
Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη
16 Μαρτίου 2023
Δεκάδες Έλληνες γιατροί κάθε χρόνο στα δικαστήρια για ιατρικά λάθη
16 Μαρτίου 2023
Φύλακες-άγγελοι για τους ασθενείς με Alzheimer!
16 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr