Όπως διαπίστωσαν, στα αρσενικά ποντίκια που έτρωγαν την σκόνη ντομάτας δημιουργήθηκαν κατά μέσον όρο 50% λιγότεροι δερματικοί καρκινικοί όγκοι, απ’ όσοι στα ζώα που έτρωγαν σκόνη μανταρινιού.
Ωστόσο στα θηλυκά ποντίκια δεν παρατηρήθηκε κάποια ιδιαίτερα διαφορά.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι ντομάτες δρουν προστατευτικά εξαιτίας των υψηλών επιπέδων καροτενοειδών που περιέχουν. Τα καροτενοειδή είναι φυσικές, χρωστικές ουσίες οι οποίες ειδικά στις ντομάτες όταν οξειδώνονται σχηματίζουν το λυκοπένιο – την ουσία που τους προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους.
Διαβάστε περισσότερα στο markos.tv