Το φθινόπωρο η φύση δεν είναι πλούσια μονάχα σε χρώματα αλλά και σε φρούτα και λαχανικά που διεκδικούν μια θέση και πάλι στο πιάτο σας.
Οι τροφές αυτής της εποχής αποτελούν εξαιρετικές πηγές θρεπτικών συστατικών, βοηθούν στην καλή υγεία του οργανισμού και παράλληλα την αποτοξίνωση του οργανισμού, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την πνευματική ευεξία, καθώς και την απώλεια των περιττών κιλών και την καύση του λίπους.
Παρακάτω ακολουθούν πέντε από αυτές που μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοί σας!
- Πράσα
Τα συναντάμε συνήθως σε νόστιμες και λαχταριστές σούπες. Τα πράσα έχουν την ιδιότητα να σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και περιέχουν σπουδαία θρεπτικά συστατικά όπως το μαγγάνιο, η βιταμίνη C, το σίδηρο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Β6 που προωθούν την καλή υγεία του οργανισμού.
- Αχλάδια
Ενα ακόμη γλυκό φρούτο έρχεται να προστεθεί στη λίστα σας με τα καθημερινά σας σνακ. Τα αχλάδια προστατεύουν από τον διαβήτη τύπου 2 και την καρδιακή νόσο. Επίσης είναι άριστη πηγή διαιτητικών ινών, βιταμίνης C, καλίου και χαλκού, ενώ είναι πλούσια σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση. Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν τα άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Markos.tv