facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ενημερωθείτε σχετικά με τα οφέλη των βιταμινών

06 Σεπτεμβρίου 2017 14:01
0 Σχόλια

Πολλά άτομα δε γνωρίζουν παρά ένα ελάχιστο μέρος από τα σημαντικά οφέλη που έχουν πολλά τρόφιμα και τα στοιχεία που περιέχουν για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, δεν καταναλώνουν σε καθημερινή βάση τις τροφές που τους προσφέρουν τις περισσότερες βιταμίνες, γι’ αυτό τα συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες https://www.ifarmacy.gr/tag/sumplirwmata-diatrofis-bitamines/ πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα κάθε ατόμου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ναι μεν έχουν κάποιες βασικές διατροφικές γνώσεις, ωστόσο δεν γνωρίζουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όπως και να ’χει οι συμβουλές ενός ειδικού διατροφολόγου είναι απαραίτητες για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, προκειμένου να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή τους.

H βιταμίνη C είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής υδατοδιαλυτή θρεπτική ουσία. Για αυτό καταστρέφεται σε μεγάλο βαθμό όταν έρθει σε επαφή με το νερό και κυρίως με το βράσιμο. Είναι ευπαθής ακόμα και στην ψύξη (στα λαχανικά και στα φρούτα). Έτσι, οι απώλειες σε κομμένα λαχανικά που συντηρούνται στο ψυγείο για ένα 24ωρο, φτάνουν στο 45%.

Οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε βιταμίνη C. H ημερήσια συνιστώμενη δόση για αυτούς ανέρχεται στα 100 mg/ημέρα σε σχέση με τα 60 mg/ημέρα για τους υπόλοιπους ενηλίκους.

Όσον αφορά τη βιταμίνη Α και την προδρομική της μορφή, τα καροτένια μπορούμε να τα προσλάβουμε από λαχανικά και φρούτα με έντονο πορτοκαλί ή πράσινο χρώμα. Τα καρότα, το σπανάκι, το μαρούλι, τα βερίκοκα, το μπρόκολο, το πορτοκάλι (και ο χυμός του), οι γλυκοπατάτες και το ροδάκινο είναι τροφές πλούσιες στη συγκεκριμένη ουσία.

No related posts.

Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr