Πολλά άτομα δε γνωρίζουν παρά ένα ελάχιστο μέρος από τα σημαντικά οφέλη που έχουν πολλά τρόφιμα και τα στοιχεία που περιέχουν για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, δεν καταναλώνουν σε καθημερινή βάση τις τροφές που τους προσφέρουν τις περισσότερες βιταμίνες, γι’ αυτό τα συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες https://www.ifarmacy.gr/tag/sumplirwmata-diatrofis-bitamines/ πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα κάθε ατόμου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ναι μεν έχουν κάποιες βασικές διατροφικές γνώσεις, ωστόσο δεν γνωρίζουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όπως και να ’χει οι συμβουλές ενός ειδικού διατροφολόγου είναι απαραίτητες για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, προκειμένου να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή τους.
H βιταμίνη C είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής υδατοδιαλυτή θρεπτική ουσία. Για αυτό καταστρέφεται σε μεγάλο βαθμό όταν έρθει σε επαφή με το νερό και κυρίως με το βράσιμο. Είναι ευπαθής ακόμα και στην ψύξη (στα λαχανικά και στα φρούτα). Έτσι, οι απώλειες σε κομμένα λαχανικά που συντηρούνται στο ψυγείο για ένα 24ωρο, φτάνουν στο 45%.
Οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε βιταμίνη C. H ημερήσια συνιστώμενη δόση για αυτούς ανέρχεται στα 100 mg/ημέρα σε σχέση με τα 60 mg/ημέρα για τους υπόλοιπους ενηλίκους.
Όσον αφορά τη βιταμίνη Α και την προδρομική της μορφή, τα καροτένια μπορούμε να τα προσλάβουμε από λαχανικά και φρούτα με έντονο πορτοκαλί ή πράσινο χρώμα. Τα καρότα, το σπανάκι, το μαρούλι, τα βερίκοκα, το μπρόκολο, το πορτοκάλι (και ο χυμός του), οι γλυκοπατάτες και το ροδάκινο είναι τροφές πλούσιες στη συγκεκριμένη ουσία.