- Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο ραδιόφωνο του Alpha
- Θεωρεί πως με την εξέταση των δύο βασικών πρωταγωνιστών στο θέμα της ΚΕΕΛΠΝΟ, των κ.κ. Πολάκη και Γεωργιάδη, θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα
- Αναφέρθηκε σε μία καινούρια δικογραφία που αφορά στους υπουργούς Υγείας από το 2011 μέχρι το 2013
- Θεωρεί έντιμη και αναμενόμενη τη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου και τη συμπόρευσή του με το ΣΥΡΙΖΑ στο «Μακεδονικό»
- Πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σαφή γραμμή στο θέμα και πως με αυτή την πολιτική δεν μπορεί να αξιώνει το οτιδήποτε
Εγείρονται υπόνοιες πως οι υπουργοί Υγείας από το 2011 μέχρι το 2013 είναι μπλεγμένοι σε παραβιάσεις τιμολογήσεων φαρμάκων! Το δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ».
Εξήγησε επίσης όσον αφορά στο φάκελο ΚΕΕΛΠΝΟ, πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν όταν εξεταστούν οι Πολάκης και Γεωργιάδης και πως ακόμη δεν έχει ικανοποιητική ενημέρωση για το θέμα Novartis, καθώς η εισαγγελέας Τουλουπάκη δεν δύναται ακόμη να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της.
«Έχουμε κλείσει και τον τρίτο κύκλο μαρτύρων της εξέτασης των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αποκάλυψε πολλά πράγματα, σπατάλες αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, με σκανδαλώδεις προσλήψεις κτλ. Θα κλείσουμε με την εξέταση των δύο βασικών πρωταγωνιστών, τον κύριο Γεωργιάδη και τον κύριο Πολάκη. Οι υποθέσεις και οι καταγγελίες είναι ακόμη αμφιλεγόμενες και πιστεύω πως μετά τις εξετάσεις των δύο πρωταγωνιστών, θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Μετά θα περάσουμε στα φάρμακα, με τη Novartis να είναι ένα τμήμα μόνο της υπόθεσης. Ήρθε μία δικογραφία πρόσφατα στη Βουλή που αφορά στους υπουργούς Υγείας περιόδου 2011-13, για τιμολογήσεις που έχουν σχέση με παραβίαση υποδείξεων του ΕΟΠΥ κάτι που απαγορεύεται. Θα πάρουμε τη δικογραφία να τη μελετήσουμε. Η δικογραφία είναι 1,5 μέτρο ύψος βέβαια και θέλει περισσότερη μελέτη, αλλά σε μία πρώτη ματιά διαπιστώσαμε παραβιάσεις σε τιμές φαρμάκων σε κάποια περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ κι ενώ ένας νόμος του 2011 λέει πως οι υποδείξεις μπορούν να απορρίπτονται μόνο από τον υπουργό. Δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες»
Όσον αφορά στο «Μακεδονικό», αρχικά αναφέρθηκε στην δήλωση του Πάνου Καμμένου με την οποία στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους…
«Είναι συνεπής η δήλωση αυτή με τη συμπεριφορά του μέχρι τώρα. Εκτός από κάποιες διαφωνίες πολύ λογικές και απλοϊκές , η συμπεριφορά και του ίδιου και του κόμματός του στο θέμα είναι μία έντιμη συμπεριφορά, δηλαδή τηρεί τα συμφωνημένα και την ανάγκη που υπάρχει για συμπόρευση και επίτευξη των στόχων που έχει βάλει η κυβέρνηση, άρα δεν με ξενίζει».
Ο Π. Κουσουλός του επεσήμανε, όμως, πως ο Δημήτρης Καμμένος έχει δημιουργήσει θέμα με τις δηλώσεις του και τη συμπεριφορά του…
«Καλά κάνει και εκφράζει τη γνώμη του ο κ. Καμμένος. Είναι θέμα του κόμματός του το πώς θα αντιμετωπίσει τη διαφοροποίησή του, αλλά είναι κάτι ανεκτό και δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Είναι πως αντιμετωπίζει το κάθε κόμμα τους ανθρώπους του στο εσωτερικό του.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καλό θα κάνει να κοιτάξει να έχει η ίδια ενιαία άποψη, ούτως ή άλλως το ερώτημα είναι αν η ελληνική Βουλή ψηφίσει ή δεν ψηφίσει μία τυχόν πρόταση της κυβέρνησης. Γιατί δεν είναι και καθόλου σίγουρος ότι θα υπάρξει στο άμεσό μέλλον. Ενδεχομένως να τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει μία ψηφοφορία»
Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως ακόμη κι αν διαφοροποιηθούν οι ΑΝΕΛ στο ζήτημα της «Μακεδονίας» δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση και πως η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε ένα τέχνασμα για να αποφύγει την αδυναμία της να έχει κοινή γραμμή στο θέμα. Προσπάθησε στη συνέχεια να εξηγήσει πως η διάσταση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν δημιουργεί αναταράξεις στην κυβέρνηση:
«Να σας πω και στη θεωρία και στην πράξη και στη φιλολογία σχετικά με τη δεδηλωμένη, η έννοια της είναι γενική υποστήριξη της πολιτικής μίας κυβέρνησης. Δεν αναφέρεται ποτέ ούτε στη γραμματεία, ούτε στο συνταγματικό δίκαιο, ούτε πουθενά. Αυτά είναι τραβηγμένες απόψεις…».