facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

ΣΦΕΕ: Ειναι η ώρα της ψηφιακής μεταρρύθμισης (και) στην υγεία

28 Μαΐου 2020 14:53
0 Σχόλια

Δέσμη 7 μέτρων καταθέτει ο σύνδεσμος φαρμακευτικών επιχειρήσεων Ελλάδας ΣΦΕΕ για την αντιμετώπιση των αναγκών υγείας στην μετά κορωνοϊό εποχή εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την πικρία του γιατί η φαρμακοβιομηχανία χρησιμοποιείται σαν σάκος του μποξ από την ελληνική κυβέρνηση.

Της Αλεξίας Σβώλου

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας επεσήμαναν πως η εποχή είναι κατάλληλη για να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός του φαρμακευτικού προϋπολογισμού που είναι σαφέστατα ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

ΣΦΕΕ
(Αριστερά) ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Δεξιά) ο γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας

Επίσης πρέπει να γίνει μία επένδυση σε πρόληψη και κοινωνική προστασία με ένα επιπρόσθετο κονδύλι για τα εμβόλια ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ και ένα κονδύλι για τους ανασφάλιστους που μέχρι στιγμής φτάνει τα 290 εκατομμύρια ευρώ -αλλά με την εκτίναξη της ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ επεσήμανε πως «στην κρίση του κορωνοϊού η Ελλάδα επέδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και πρόλαβε το χειρότερα -πρόλαβε την εξέλιξη μιας κατάστασης που δεν θα μπορούσε το σύστημα υγείας να διαχειριστεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα δημιουργούνταν».

Διαβάστε επίσης:

ΣΦΕΕ: Προσφέρει φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στο υπουργείο υγείας

Είπε επίσης πως «όλοι οι Έλληνες εκπλαγήκαμε ευχάριστα από την ταχύτητα της ψηφιακής μεταρρύθμισης η οποία έγινε από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης στις ημέρες της κορύφωσής του κύματος της πανδημίας. Μέτρα και μεταρρυθμίσεις που κανονικά θα χρειάζονταν χρόνια γίνανε μέσα σε μέρες και σε ώρες.»

Ζήτησε μάλιστα αυτή ακριβώς η ψηφιακή μεταρρύθμιση και η κατάργηση της γραφειοκρατίας που συντηρεί αγκυλώσεις ετών να γίνει και στον χώρο της υγείας αφού «δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε -γιατί δεν το κάνουμε;- και έπρεπε να γίνει χθες!»

«Μέσα από τις ψηφιακές αυτές μεταρρυθμίσεις μπορούν να εξοικονομηθούν δαπάνες όπως είναι για παράδειγμα τα 100 εκατ. € των φαρμάκων που εισάγονται από τον ΕΦΕΤ τα οποία αποτελούν δημόσια δαπάνη από έναν φορέα που δεν πληρώνει clawback και τα 80 -120 εκατ. € που μπορούν να εξοικονομηθούν από φάρμακα τα οποία σε όλο τον κόσμο είναι στην αρνητική λίστα ενώ εδώ αποζημιώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Σημαντική δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού για τον Covid 19 από τον ΣΦΕΕ

Κυρίως όμως θα γίνει μία αλλαγή στη νοοτροπία στην όλων των εμπλεκομένων και αυτή η αλλαγή είναι που θα μας πάει στην επόμενη εποχή» επισημαίνει.

Για τις κλινικές μελέτες ο Μιχάλης χειμώνας τόνισε πως «όλοι στην Ευρώπη σκοτώνονται να μπουν σε κλινικές μελέτες» και φυσικά η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί ουραγό σε αυτό το σύστημα παρότι στις ημέρες του κορωνοϊού όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν την σημασία του να μπορείς να συμμετέχεις σε μία κλινική μελέτη, και μέσα από τα λεγόμενα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και από τα λεγόμενα των άλλων έγκριτων επιστημόνων που φιλοξενήθηκαν στα δελτία ειδήσεων ειδικά για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που έφερε την λέξη «εμβόλιο» στα χείλη όλων των Ελλήνων και όλων των πολιτών του κόσμου, οι ιθύνοντες του ΣΦΕΕ πιστεύουν πως θα υιοθετηθεί η πρόταση του καθηγητή πολιτικής της Υγειας Ηλία Μόσιαλου ώστε το εμβόλιο να είναι ένα δημόσιο αγαθό, για όλους προσιτό σε κάθε κράτος.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ τόνισε πως παραμένουμε σαν χώρα «κλειστοί» στα νέα φάρμακα εδώ και δυόμισι χρόνια η φαρμακοβιομηχανία πληρώνει 3-4 διαφορετικά clawback παρά την ενοποίηση τους κι έχει γίνει ο σάκος του μποξ! Για ό,τι συμβεί η φαρμακοβιομηχανία θα πληρώσει την υπέρβαση.

«Το έξω νοσοκομειακό clawback το 2020 θα ξεπεράσει το 1δις. ευρώ αυτά τα κόστη δεν μπορούμε να το αντέξουμε και δεν είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που πληρώνει clawback-άλλες 15 χώρες πληρώνουν -όμως είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που πληρώνει ανεξέλεγκτο claw back. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο νέα φάρμακα δεν θα έρχονται (πιο εύκολα από ότι προηγουμένως) θέσεις εργασίας από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα προφανώς και θα κινδυνέψουν να χαθούν, οι ανασφάλιστοι θα αυξηθούν και οι κλινικές μελέτες μέσα σε αυτό το πλαίσιο αγκυλώσεων και με την δεδομένη γραφειοκρατία δεν θα έρθουν πιο εύκολα» καταλήγει ο Ολύμπιος Παπαδημητριου.

Η κρίση του κορωνοϊού έδειξε ξεκάθαρα πως η δημόσια υγεία είναι η πρώτη και η απόλυτη προτεραιότητα κάθε κράτους για την ευρωστία του λαού του.

Η στιγμή είναι κατάλληλη, η συγκυρία είναι ιδανική για να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχουν φάρμακα σε επαρκή ποσότητα και προσιτά για κάθε ασθενή, για ότι κι αν προκύψει στο μέλλον.

 

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Related posts:

  1. Υπόθεση προσωπική η πρόληψη του κορωνοϊού, στο 75% των περιπτώσεων η ίωση εξελίσσεται σαν κοινό κρυολόγημα, λένε οι ειδικοί
  2. Δηλώσεις Κικίλια, μετά την σύσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα και ανακοίνωση μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού
  3. 84 κρούσματα κορωνοϊού, 4 που δεν ιχνηλατείται η πηγή μετάδοσης, έμμεση σύσταση να αποφυγουν οι ηλικιωμένοι εκκλησία και θεια κοινωνία, αφού ο Covid 19 μεταδίδεται με σαλιο και κουτάλι
  4. Συμμαχία γιγάντων για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid 19 με καινοτόμο μηχανισμό δράσης
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κρούσματα σήμερα: 7.682 νέες μολύνσεις, 12 θάνατοι και 97 διασωληνωμένοι
27 Ιουνίου 2022
Μίνα Γκάγκα: Η 4η δόση είναι κατά του φόβου - το πολυδύναμο έρχεται το φθινόπωρο
27 Ιουνίου 2022
Θάνος Πλεύρης: Σενάριο για νέα μέτρα το καλοκαίρι
27 Ιουνίου 2022
Τέταρτη δόση: Σε ποιους δεν προσφέρει τίποτα – Διευκρινίσεις Παυλάκη
27 Ιουνίου 2022
Κορονοϊός ΕΚΠΑ: Επανεμφάνιση ιϊκού φορτίου (Rebound) μετά από λήψη Paxlovid Το Paxlovid της Pfizer μαζί με το Molnupiravir της Merck είναι οι 2 αντιϊκές θεραπείες σε μορφή χαπιών που είναι διαθέσιμες και έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν αποτελεσματικά έναντι της νοσηλείας και του θανάτου λόγω COVID-19 όταν η λήψη τους γίνει κοντά στην διάγνωση της νόσου. Οι Ιατροί της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης (Επίκουρος Καθηγητής) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα σχετικά νεότερα δεδομένα. Το Paxlovid έχει δείξει την μεγαλύτερη σχετική αποτελεσματικότητα από τις 2 θεραπείες φτάνοντας ποσοστό 90% καλύτερη πρόγνωση σε σχέση με ασθενείς που δεν έλαβαν την θεραπεία. Η θεραπεία θα πρέπει να δοθεί εντός 5 ημερών από την εμφάνιση συμπτώματων ή θετικού test για SARS-CoV-2, δηλαδή πριν εμφανισθούν βαριά συμπτώματα. Οι μελέτες στο πεδίο, ωστόσο, έχουν δείξει μικρότερη σχετική αποτελεσματικότητα για στελέχη της Omicron της τάξης του 75%. Αυτό ωστόσο πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι η Omicron είναι λιγότερο παθογόνος, συνεπώς το περιθώριο μείωσης της θνητότητας είναι μικρότερο από ότι με το στέλεχος Delta. Οι ασθενείς που λαμβάνουν το Paxlovid συχνά βλέπουν ότι το ιϊκό τους φορτίο μηδενίζεται εντός της πενθήμερης αγωγής, γεγονός που αποδεικνύει πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία στην πράξη. Με απλά λόγια τόσο το αντιγονικό (rapid) test όσο και το μοριακό test σε αρκετές περιπτώσεις μηδενίζεται πριν την λήξη της διάρκειας της αγωγής. Ωστόσο, όταν άρχισε να διατίθεται η θεραπεία σε ευρύτερη κλίμακα τότε σε ένα μικρό ποσοστό, περίπου 1-2%, παρατηρήθηκε επάνοδος του ιϊκού φορτίου και των συμπτωμάτων κυρίως εντός του πρώτου 10ήμερου από την λήξη της θεραπείας. Το φαινόμενο της επανόδου του SARS-CoV-2, γνωστό ως rebound, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συνδέεται με βαριά νόσο, ενώ κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι παρόμοιο φαινόμενο με παρόμοιο ποσοστό 1-2% έχει παρατηρηθεί και σε ασθενείς που δεν έλαβαν την αγωγή. Παρόμοια φαινόμενα υποτροπής έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα παθογόνα με την διακοπή της αντιϊκής ή αντιμικροβιακής αγωγής. Το φλέγον ερώτημα που πλανάται από τα rebound-υποτροπές φορτίων του SARS-CoV-2 μετά από παροχή αντιϊκής θεραπείας είναι κατά πόσο είναι πιθανό αυτές οι υποτροπές να επιλέγουν στελέχη που έχουν μεταλλάξεις αντοχής έναντι της αγωγής με Paxlovid και το ακόμα πιο φλέγον ζήτημα είναι κατά πόσο αυτά τα στελέχη είναι πιθανόν να μεταδοθούν. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάπλωση στελεχών που έχουν αντοχή στην θεραπεία με το Paxlovid με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον αποτελεσματικό. Παρόμοια φαινόμενα έχουμε δει και με την παροχή άλλων αντιϊκών, οπότε πολλοί ειδικοί ιολόγοι ειδικοί ότι είναι θέμα χρόνο να εμφανισθούν στελέχη ανθεκτικά στην Paxlovid.
27 Ιουνίου 2022
Μάσκες: Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 24% από 1η Ιουλίου
27 Ιουνίου 2022
Κορονοϊός: 13 θάνατοι, 93 διασωληνωμένοι και 9.294 νέα κρούσματα
26 Ιουνίου 2022
Κορονοϊός: Πόσους θανάτους απέτρεψαν οι εμβολιασμοί
26 Ιουνίου 2022
Κορονοϊός: 12.082 νέα κρούσματα, 88 οι διασωληνωμένοι και 8 νέοι θάνατοι
25 Ιουνίου 2022
Κρούσματα σήμερα: 11.972 νέα κρούσματα κορονοϊού, 13 θάνατοι και 86 διασωληνωμένοι
24 Ιουνίου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....