facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

H διατροφική αξία του μπακαλιάρου

26 Μαρτίου 2015 11:45
0 Σχόλια

Αποτελεί ένα από τα ψάρια που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια. Είναι το παραδοσιακό γεύμα της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο. Ας δούμε τι μας παρέχει :

Ο μπακαλιάρος διακρίνεται για την ιδιαίτερη διατροφική αξία του, χάρη στην οποία μπορεί να παρέχει ποικίλα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

Είναι πλούσιος στα ωφέλιμα και πολύτιμα ω3 λιπαρά και για αυτό η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με καρδιοπροστατευτικά οφέλη μεταξύ των οποίων η καλύτερη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος, η μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, η προστασία έναντι της εμφάνισης αιφνίδιων καρδιαγγειακών επεισοδίων και αρρυθμίας και η προστασία έναντι των θρομβώσεων. Σε αυτές τις δράσεις φαίνεται να συνεπικουρούν και οι βιταμίνες Β6, Β12 και νιασίνη, που επίσης περιέχονται στο μπακαλιάρο.

Παράλληλα, φαίνεται ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα συντελεί και στην προστασία έναντι της εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα προάγει τη διατήρηση της γνωστικής ικανότητας, η οποία μπορεί να υπόκειται σε έκπτωση με την πρόοδο της ηλικίας.

Αυτό που ωστόσο θα πρέπει να προσεχθεί είναι ότι ο μπακαλιάρος αποτελεί προϊόν εισαγωγής και διατηρείται συνήθως στο αλάτι. Για αυτό θα πρέπει να προηγείται η παραμονή του στο νερό αρκετές ώρες πριν την κατανάλωσή του, ώστε να εξασφαλιστεί η σημαντική μείωση της περιεκτικότητάς του σε νάτριο.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη μαγειρική παρασκευή που επιλέγεται για την προετοιμασία του, με την παρασκευή του στη σχάρα, στο φούρνο και στην κατσαρόλα να αποτελούν καλύτερες επιλογές από το τηγάνισμά του.

Related posts:

  1. Ποιές τροφές χτυπάνε την αρθρίτιδα στη ρίζα της;
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ
24 Μαρτίου 2023
Η διαχείριση του πένθους χρειάζεται… εξωστρέφεια!
23 Μαρτίου 2023
Απάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Κούγια για την νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ
23 Μαρτίου 2023
Πατρα: Ακατάληπτο παραλήρημα του νέου συνηγόρου της Πισπιριγκου- Τα βάζει τώρα και με τον υπουργό Υγειας!
23 Μαρτίου 2023
Κρήτη: 65χρονος πήδηξε από τον τρίτο όροφο του ΠΑΓΝΗ
23 Μαρτίου 2023
Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2023.
21 Μαρτίου 2023
Εγκαίνια του Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., στον Κορυδαλλό
21 Μαρτίου 2023
Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη
16 Μαρτίου 2023
Δεκάδες Έλληνες γιατροί κάθε χρόνο στα δικαστήρια για ιατρικά λάθη
16 Μαρτίου 2023
Φύλακες-άγγελοι για τους ασθενείς με Alzheimer!
16 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr