facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

H διατροφική αξία του μπακαλιάρου

26 Μαρτίου 2015 11:45
0 Σχόλια

Αποτελεί ένα από τα ψάρια που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια. Είναι το παραδοσιακό γεύμα της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο. Ας δούμε τι μας παρέχει :

Ο μπακαλιάρος διακρίνεται για την ιδιαίτερη διατροφική αξία του, χάρη στην οποία μπορεί να παρέχει ποικίλα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

Είναι πλούσιος στα ωφέλιμα και πολύτιμα ω3 λιπαρά και για αυτό η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με καρδιοπροστατευτικά οφέλη μεταξύ των οποίων η καλύτερη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος, η μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, η προστασία έναντι της εμφάνισης αιφνίδιων καρδιαγγειακών επεισοδίων και αρρυθμίας και η προστασία έναντι των θρομβώσεων. Σε αυτές τις δράσεις φαίνεται να συνεπικουρούν και οι βιταμίνες Β6, Β12 και νιασίνη, που επίσης περιέχονται στο μπακαλιάρο.

Παράλληλα, φαίνεται ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα συντελεί και στην προστασία έναντι της εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα προάγει τη διατήρηση της γνωστικής ικανότητας, η οποία μπορεί να υπόκειται σε έκπτωση με την πρόοδο της ηλικίας.

Αυτό που ωστόσο θα πρέπει να προσεχθεί είναι ότι ο μπακαλιάρος αποτελεί προϊόν εισαγωγής και διατηρείται συνήθως στο αλάτι. Για αυτό θα πρέπει να προηγείται η παραμονή του στο νερό αρκετές ώρες πριν την κατανάλωσή του, ώστε να εξασφαλιστεί η σημαντική μείωση της περιεκτικότητάς του σε νάτριο.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη μαγειρική παρασκευή που επιλέγεται για την προετοιμασία του, με την παρασκευή του στη σχάρα, στο φούρνο και στην κατσαρόλα να αποτελούν καλύτερες επιλογές από το τηγάνισμά του.

Related posts:

  1. Ποιές τροφές χτυπάνε την αρθρίτιδα στη ρίζα της;
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
18 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: Στις 5 οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη για τη χρήση της μάσκας
18 Μαΐου 2022
Πλεύρης στην ΕΡΤ: Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία η Novartis - Τι είπε για τις μάσκες
18 Μαΐου 2022
ΕΚΠΑ: Οι τέσσερις δόσεις εμβολίου COVID-19 οδηγούν σε αξιοσημείωτη χυμική και κυτταρική ανοσία έναντι του SARS-CoV-2
18 Μαΐου 2022
Πλεύρης : Αύριο οι αποφάσεις για τις μάσκες - Πού θα διατηρηθούν
17 Μαΐου 2022
Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός
17 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: Η Αργεντινή εισήλθε στο «4ο κύμα» της πανδημίας μός
17 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
16 Μαΐου 2022
ΣΦΕΕ: “Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο και η Κυβέρνηση θα έχει την κύρια ευθύνη”
16 Μαΐου 2022
Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου
16 Μαΐου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....