Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση της συμβασιοποίησης του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση C-Arm για την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας»,  προϋπολογισμού 141.450 ευρώ.

Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ακτινολογικού – ακτινοσκοπικού συστήματος (C-ARM) για την ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο θα αντικαταστήσει ένα ήδη υπάρχον C-ARM παλαιάς τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία του Νοσοκομείου τόσο από την ορθοπεδική κλινική όσο και από άλλες ειδικότητες, και έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο το 1995.

Το νέο C-ARM θα διαθέτει, βραχίονα με άνοιγμα μεγαλύτερο των 70 cm και δυνατότητα περιστροφής, ακτινολογική λυχνία, ενισχυτή εικόνας υψηλής ανάλυσης, δύο οθόνες απεικόνισης και ψηφιακό υπολογιστικό σύστημα μεγάλου αποθηκευτικού χώρου.

Η προμήθεια του συστήματος C-ARM θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών (διαγνωστικών) που παρέχει το Νοσοκομείο και θα οδηγήσει σε γονιμότερη επιστημονική συνεργασία μεταξύ της Ιατρικής Σχολής και του Νοσοκομείου με περαιτέρω αναβάθμισή προβολή του έργου του. Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία υπογραφής της σχετικής  Συμβάσεως για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημειώνει τα εξής: «Η προμήθεια της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με νέο ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό εξοπλισμό, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην αδιάκοπη προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στις τρεις βαθμίδες των υπηρεσιών υγείας. Εμείς μέσω του ΕΣΠΑ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ικανοποιήσαμε στο σύνολό τους τα αιτήματα των φορέων της υγείας και της πρόνοιας και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα, είτε πρόκειται για κτηριακά, είτε για κτηριακές υποδομές, για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ή αγορά ασθενοφόρων. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στο βαθμό του δυνατού στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Καλούμε όλους τους φορείς της υλοποίησης των έργων υγείας να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες, έτσι ώστε να υλοποιηθούν όλα τα έργα μέχρι το τέλος του 2015».