facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Σοκολάτα με στέβια από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

21 Μαΐου 2015 09:57
1 Σχολιο

ο Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Π.Θ. παρασκευάζει σοκολάτα με στέβια

Σοκολάτα με στέβια παρασκευάζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πειραματικής μελέτης της σοκολάτας που γίνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του εργαστηρίου – επίκουρη καθηγήτρια, κ. Ελένη Γιαννούλη, στο εργαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια πρόγραμμα για την Παρασκευή σοκολάτας με στέβια. Πρόκειται για σοκολάτα που, όπως εξηγεί, έχει τα αντίστοιχα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμβατικής σοκολάτας με τη διαφορά ότι αντί για κρυσταλλική ζάχαρη περιέχει στέβια. Η σοκολάτα ήδη παρασκευάστηκε και αυτή την περίοδο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι στο στάδιο του πατενταρίσματος του προϊόντος πριν βγει στην αγορά εργασίας.

Κατά την κ. Γαννούλη, το προϊόν αναμένεται να έχει απήχηση στην αγορά δεδομένου ότι ο κόσμος αγαπάει τη σοκολάτα και θα δοκίμαζε εύκολα σοκολάτα με στέβια. «Είναι καλύτερη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς μπορούν να την καταναλώσουν διαβητικοί, παχύσαρκοι, δεν δημιουργεί πρόβλημα τερηδόνας στα δόντια ενώ την ίδια ώρα διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά μιας σοκολάτας», αναφέρει η ίδια και προσθέτει ότι μέσω του συγκεκριμένου προϊόντος θα βοηθηθεί και η αγροτική παραγωγή στέβιας ως εναλλακτική καλλιέργεια.

Το πείραμα διεξάγεται με τη συνδρομή τριών φοιτητών στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ. Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο η παρασκευή σοκολάτας με διαφορετικού τύπου λιπαρές ουσίες φυτικής προέλευσης, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η παρασκευή σοκολάτας με αρωματικά φυτά, που επίσης έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης φοιτητών και διδασκόντων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με θέμα «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής.

Χαμομήλι: το ελιξήριο της μακροζωίας
Ελαιόδεντρα: Άμεση δράση για την πρόληψη της εξάπλωσης των επικίνδυνων βακτηρίων

No related posts.

Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share
One Comment
  1. nikikara
    nikikara 21 Μαΐου 2015 at 10:08 Απάντηση

    σοκολάτα ναναι και ας ειναι κ ξενερωτη!

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Οι µεταλλάξεις φέρνουν… πυρετό στα εργαστήρια
25 Ιανουαρίου 2021
Σύψας: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά
25 Ιανουαρίου 2021
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων - Στο 2,81% ο δείκτης θετικότητας
24 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 334 κρούσματα - 288 διασωληνωμένοι - 24 θάνατοι
24 Ιανουαρίου 2021
Γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες:"Αποφασίζουν για τα παιδιά μας χωρίς εμάς"
24 Ιανουαρίου 2021
Covid -19 : Τι γίνεται με τον εμβολιασμό των εγκύων
24 Ιανουαρίου 2021
«Κίνδυνος μετάδοσης του ιού Covid και από εμβολιασμένους»
24 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έδωσε το πράσινο φως για την χρήση κολχικίνης στο πρωτόκολλο θεραπειών
23 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 256 κρούσματα στην Αττική και 65 στην Θεσσαλονίκη - Στο 1,95% ο δείκτης θετικότητας
23 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 605 νέα κρούσματα, 292 διασωληνωμένοι και 24 νέοι θάνατοι
23 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr