Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Μικροχειρουργικής Αποκατάστασης Μαστού, που διοργάνωσε η Πλαστική Χειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών σε συνεργασία με την International Plastic Reconstructive Aesthetic Surgery Association (IPRAS), στο Πειραματικό-Ερευνητικό Κέντρο της ELPEN , 12-13 Ιουνίου.
Στο σεμινάριο είχαν κληθεί και διδάξαν κορυφαίοι Πλαστικοί Χειρουργοί από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.
«Το επίπεδο του συνεδρίου ήταν διεθνών προδιαγραφών με την συμμετοχή των κορυφαίων στο είδος τους πλαστικών χειρουργών Mr Shadi Ghali , του Mr Venkat Ramakrishnan και του Mr Matt Griffiths» ανέφερε ο πρόεδρος του σεμιναρίου διακεκριμένος πλαστικός μικροχειρουργός Δρ Ανδρέας Γραββάνης.
Συγκεκριμένα ο Mr Shadi Ghali έδωσε διαλέξεις επικεντρώνοντας στις μεθόδους και στρατηγικές που εξασφαλίζουν την επιτυχία με τον κοιλιακό κρημνό DIEP και ο Mr Venkat Ramakrishnan Consultant Plastic Surgeon, ανέλυσε εναλλακτικούς ελεύθερους κρημνούς από τους γλουτούς και μηρούς για ένα φυσικό αποτέλεσμα μαστού.
Έχοντας γιγαντιαία εμπειρία στην μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού στο St Andrews Centre for Plastic Surgery UK, δίδαξε βήμα προς βήμα πως η χειρουργική ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει τρείς μικροχειρουργικές αποκαταστάσεις σε μία ημέρα αποδομώντας τον μύθο της πολύωρης πολύπλοκης επέμβασης.
Ο Mr Matt Griffiths επικεντρώθηκε στο δυσεπίλυτο πρόβλημα του λεμφοιδήματος μετά μαστεκτομή, στην σωστή επιλογή ασθενών προς χειρουργική αντιμετώπιση, και στην επιλογή της σωστής χειρουργικής μεθόδου.
Το σεμινάριο πρακτικής άσκησης παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Ρουμανία, Κύπρο, Σαουδική Αραβία και Τουρκία και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικροχειρουργική μεταφορά ιστών σε ζωντανό μοντέλο χοίρου.
«Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι ‘Έλληνες Πλαστικοί Χειρουργοί να μοιραστούν εμπειρίες με συναδέλφους του εξωτερικού όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε εχγειρητικό επίπεδο» τόνισε ο Δρ Ανδρέας Γραββάνης και κατέληξε «Η κλινική μας έχοντας καθιερώσει τις μικροχειρουργικές αποκαταστάσεις μαστού ως μέθοδο εκλογής και ρουτίνας, επιδιώκει να μυήσει περισσότερους Πλαστικούς Χειρουργούς αλλά και να διαπαιδαγωγήσει το κοινό των ασθενών για τα πλεονεκτήματα της μεθόδου».