facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Τροφική δηλητηρίαση από Salmonella

04 Σεπτεμβρίου 2014 16:36
0 Σχόλια

H Salmonella είναι το όνομα μίας ομάδας βακτηριδίων τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συχνότερων αιτιών τροφικής δηλητηρίασης παγκοσμίως Συνήθως, τα συμπτώματα διαρκούν 4-7 ημέρες και υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Παρόλα αυτά, η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο ιδίως σε ηλικιωμένα και νεαρά άτομα ή άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το βακτηρίδιο θανατώνεται με το μαγείρεμα και την παστερίωση.

Μάθετε περισσότερα μέσα από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για εσάς οι συνεργάτες του Vetmenow.gr

Μόλυνση

Πηγές μόλυνσης μπορεί να είναι μολυσμένα αυγά, πουλερικά, κρέας, απαστερίωτο γάλα ή χυμός, τυρί, επιμολυσμένα φρούτα ή λαχανικά, καρυκεύματα και ξηροί καρποί. Μόλυνση μπορεί να γίνει και με την επαφή με ζώα όπως τα ερπετά, τα αμφίβια (π.χ. βάτραχοι), τα πτηνά ή από την τροφή που προορίζεται για ζώα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 12-72 ώρες μετά την είσοδο του βακτηριδίου στον οργανισμό. Συμπτώματα είναι η διάρροια, ο πυρετός, ο κοιλιακός πόνος και ο έμετος. Η νόσος, συνήθως, διαρκεί 4-7 ημέρες.

Αντιμετώπιση

Σε περίπτωση μόλυνσης από Salmonella, πίνετε άφθονα υγρά και ξεκουραστείτε. Αν δεν μπορείτε να πιείτε αρκετά υγρά ή αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ίσως χρειαστεί να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο και να σας χορηγηθεί αντιμικροβιακή αγωγή.

Πρόληψη

Αποφύγετε τη βρώση επικίνδυνων τροφίμων όπως ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα αυγά, μέτρια ψημένο κρέας και απαστερίωτο γάλα.

Διατηρήστε το φαγητό στην ψύξη μετά το μαγείρεμα

Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι πριν το μαγείρεμα και καθαρίστε καλά τον πάγκο της κουζίνας πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Μην φέρνετε σε επαφή τα μαγειρεμένα με τα αμαγείρευτα τρόφιμα.

Μην ακουμπάτε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στα μέρη που τα ακουμπήσατε πριν τα μαγειρέψετε.

Πλύνετε τα χέρια σας μετά την επαφή σας με ζώα, με τροφή ζώων ή με τα μέρη όπου βρίσκονται ζώα.

Πηγή

Την Παρασκευή απολογείται ο γιατρός για το ...
Κινδυνεύουν ασθενείς & τραυματίες στο Μεσολόγγι εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό

No related posts.

Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: 320 νέα κρούσματα, 322 διασωληνωμένοι και 19 νέοι θάνατοι
18 Ιανουαρίου 2021
Live η ενημέρωση από τους Μ. Θεοδωρίδου και Μ. Θεμιστοκλέους
18 Ιανουαρίου 2021
Επισήμανση Σύψα: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος - Εάν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική
18 Ιανουαρίου 2021
Η διασπορά των 237 νέων κρουσμάτων - 94 στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη - 2,19% ο δείκτης θετικότητας
17 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 237κρούσματα - 320 διασωληνωμένοι- 28 θάνατοι
17 Ιανουαρίου 2021
Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν κάνει ενέσιμες θεραπείες(botox - υαλουρονικό κ.α.)
17 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Αττική 215 νέα κρούσματα, Θεσσαλονίκη 67 και στο 1,68% ο δείκτης θετικότητας
16 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα , 323 διασωληνωμένοι και 20 νέοι θάνατοι
16 Ιανουαρίου 2021
Β. Παπαευαγγέλου: Ίσως να "μπορούμε να χαμογελάσουμε πλέον κάτω από τη μάσκα μας"
15 Ιανουαρίου 2021
Κατανομή:187 κρούσματα στην Αττική - 77 στη Θεσσαλονίκη – 5,27% ο δείκτης θετικότητας επί των κλινικών τεστ
15 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr