facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Τροφική δηλητηρίαση από Salmonella

04 Σεπτεμβρίου 2014 16:36
0 Σχόλια

H Salmonella είναι το όνομα μίας ομάδας βακτηριδίων τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συχνότερων αιτιών τροφικής δηλητηρίασης παγκοσμίως Συνήθως, τα συμπτώματα διαρκούν 4-7 ημέρες και υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Παρόλα αυτά, η Salmonella μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο ιδίως σε ηλικιωμένα και νεαρά άτομα ή άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το βακτηρίδιο θανατώνεται με το μαγείρεμα και την παστερίωση.

Μάθετε περισσότερα μέσα από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για εσάς οι συνεργάτες του Vetmenow.gr

Μόλυνση

Πηγές μόλυνσης μπορεί να είναι μολυσμένα αυγά, πουλερικά, κρέας, απαστερίωτο γάλα ή χυμός, τυρί, επιμολυσμένα φρούτα ή λαχανικά, καρυκεύματα και ξηροί καρποί. Μόλυνση μπορεί να γίνει και με την επαφή με ζώα όπως τα ερπετά, τα αμφίβια (π.χ. βάτραχοι), τα πτηνά ή από την τροφή που προορίζεται για ζώα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 12-72 ώρες μετά την είσοδο του βακτηριδίου στον οργανισμό. Συμπτώματα είναι η διάρροια, ο πυρετός, ο κοιλιακός πόνος και ο έμετος. Η νόσος, συνήθως, διαρκεί 4-7 ημέρες.

Αντιμετώπιση

Σε περίπτωση μόλυνσης από Salmonella, πίνετε άφθονα υγρά και ξεκουραστείτε. Αν δεν μπορείτε να πιείτε αρκετά υγρά ή αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα ίσως χρειαστεί να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο και να σας χορηγηθεί αντιμικροβιακή αγωγή.

Πρόληψη

Αποφύγετε τη βρώση επικίνδυνων τροφίμων όπως ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα αυγά, μέτρια ψημένο κρέας και απαστερίωτο γάλα.

Διατηρήστε το φαγητό στην ψύξη μετά το μαγείρεμα

Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι πριν το μαγείρεμα και καθαρίστε καλά τον πάγκο της κουζίνας πριν τον χρησιμοποιήσετε.

Μην φέρνετε σε επαφή τα μαγειρεμένα με τα αμαγείρευτα τρόφιμα.

Μην ακουμπάτε τα μαγειρεμένα τρόφιμα στα μέρη που τα ακουμπήσατε πριν τα μαγειρέψετε.

Πλύνετε τα χέρια σας μετά την επαφή σας με ζώα, με τροφή ζώων ή με τα μέρη όπου βρίσκονται ζώα.

Πηγή

No related posts.

Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: Αυτή είναι η διαφορά της νόσου με την ανεμοβλογιά
23 Μαΐου 2022
23 Μαΐου 2022
Ευλογιά των πιθήκων: Σήμερα οι συστάσεις από ECDC – Στρατηγική εμβολίων στην ΕΕ;
23 Μαΐου 2022
Ευλογιά Πιθήκων: Εύκολα μπορεί να γίνουν 10.000 τα κρούσματα παγκοσμίως
23 Μαΐου 2022
Ανεμοβλογιά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων
22 Μαΐου 2022
Κρούσμα λέπρας εντοπίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν»
22 Μαΐου 2022
Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις για καραντίνα 21 ημερών και στην Ελλάδα
22 Μαΐου 2022
Ευλογιά των πιθήκων: Ερευνάται το ενδεχόμενο μετάλλαξης
22 Μαΐου 2022
Κρούσματα σήμερα: 2.385 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 11 θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι
22 Μαΐου 2022
"Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά πολιτεύματα" - Απάντηση του ΠΦΥ στον Θάνο Πλεύρη
22 Μαΐου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....