facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και τυριά Νάξου: μια πραγματικά ελληνική διατροφική επιλογή

24 Σεπτεμβρίου 2015 12:54
0 Σχόλια

 

Οι παραδοσιακές ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο σνακ αφού μπορείτε να τις φάτε γρήγορα και στο πόδι. Φτιάχνονται με υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια, ενώ είναι ένα εύκολο κολατσιό  που μπορεί να πάρει κανείς μαζί του και να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.

Διατροφικά οι πίτες με λαχανικά αποτελούν την καλύτερη επιλογή καθώς έχουν τις λιγότερες θερμίδες και τις περισσότερες φυτικές ίνες.  Η σπανακοτυρόπιτα ξεχωρίζει ως πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ είναι ένας «έξυπνος» τρόπος για να καταναλώσετε εσείς και το παιδί σας, περισσότερα λαχανικά.

«Επενδύστε» σε μια υγιεινή σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και αγνά ελληνικά υλικά. Η γεύση θα σας αποζημιώσει και … ίσως σας ταξιδέψει το νου και τη ψυχή μέχρι τη Νάξο!

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

1 ½ κιλό αλεύρι

1 ½ φλυτζάνι λάδι

1 φλυτζάνι νερό

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ξύδι

Σουσάμι

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

200 γρ. φέτα Νάξου

150γρ. ανθότυρο Νάξου

60γρ.τυρί αρσενικό Νάξου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το φύλλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια ζεματίζουμε το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στο τέλος προσθέτουμε σε κομματάκια το σπανάκι, αφού το έχουμε στραγγίσει πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.  Έπειτα βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά ανοίγουμε 2 φύλλα και τοποθετούμε λάδι στο ταψί. Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω, τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο. Τέλος αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Θερμίδες: 276

Πρωτεΐνη: 9,3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22,3 γρ.

Λιπαρά: 17,2 γρ.

Φυτικές ίνες: 3,2 γρ.

 

 

Related posts:

  1. Καταστροφικά για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία τα υπερβολικά rebate
  2. Μήπως το έχετε παρακάνει και στην υγιεινή διατροφή;
  3. Ποιές τροφές χτυπάνε την αρθρίτιδα στη ρίζα της;
  4. Το πιο λαχταριστό θεματικό πάρκο της Ελλάδας έρχεται τον Νοέμβριο στην Αθήνα και είναι προσβάσιμο σε όλους
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ
24 Μαρτίου 2023
Η διαχείριση του πένθους χρειάζεται… εξωστρέφεια!
23 Μαρτίου 2023
Απάντηση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Κούγια για την νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ
23 Μαρτίου 2023
Πατρα: Ακατάληπτο παραλήρημα του νέου συνηγόρου της Πισπιριγκου- Τα βάζει τώρα και με τον υπουργό Υγειας!
23 Μαρτίου 2023
Κρήτη: 65χρονος πήδηξε από τον τρίτο όροφο του ΠΑΓΝΗ
23 Μαρτίου 2023
Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2023.
21 Μαρτίου 2023
Εγκαίνια του Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., στον Κορυδαλλό
21 Μαρτίου 2023
Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη
16 Μαρτίου 2023
Δεκάδες Έλληνες γιατροί κάθε χρόνο στα δικαστήρια για ιατρικά λάθη
16 Μαρτίου 2023
Φύλακες-άγγελοι για τους ασθενείς με Alzheimer!
16 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr