facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και τυριά Νάξου: μια πραγματικά ελληνική διατροφική επιλογή

24 Σεπτεμβρίου 2015 12:54
0 Σχόλια

 

Οι παραδοσιακές ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο σνακ αφού μπορείτε να τις φάτε γρήγορα και στο πόδι. Φτιάχνονται με υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια, ενώ είναι ένα εύκολο κολατσιό  που μπορεί να πάρει κανείς μαζί του και να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.

Διατροφικά οι πίτες με λαχανικά αποτελούν την καλύτερη επιλογή καθώς έχουν τις λιγότερες θερμίδες και τις περισσότερες φυτικές ίνες.  Η σπανακοτυρόπιτα ξεχωρίζει ως πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ είναι ένας «έξυπνος» τρόπος για να καταναλώσετε εσείς και το παιδί σας, περισσότερα λαχανικά.

«Επενδύστε» σε μια υγιεινή σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και αγνά ελληνικά υλικά. Η γεύση θα σας αποζημιώσει και … ίσως σας ταξιδέψει το νου και τη ψυχή μέχρι τη Νάξο!

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

1 ½ κιλό αλεύρι

1 ½ φλυτζάνι λάδι

1 φλυτζάνι νερό

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ξύδι

Σουσάμι

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

200 γρ. φέτα Νάξου

150γρ. ανθότυρο Νάξου

60γρ.τυρί αρσενικό Νάξου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το φύλλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια ζεματίζουμε το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στο τέλος προσθέτουμε σε κομματάκια το σπανάκι, αφού το έχουμε στραγγίσει πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.  Έπειτα βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά ανοίγουμε 2 φύλλα και τοποθετούμε λάδι στο ταψί. Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω, τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο. Τέλος αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Θερμίδες: 276

Πρωτεΐνη: 9,3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22,3 γρ.

Λιπαρά: 17,2 γρ.

Φυτικές ίνες: 3,2 γρ.

 

 

Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος στις γυναίκες
Αύξηση παχυσαρκίας & κατανάλωσης αλκοόλ

Related posts:

  1. Καταστροφικά για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία τα υπερβολικά rebate
  2. Μήπως το έχετε παρακάνει και στην υγιεινή διατροφή;
  3. Ποιές τροφές χτυπάνε την αρθρίτιδα στη ρίζα της;
  4. Το πιο λαχταριστό θεματικό πάρκο της Ελλάδας έρχεται τον Νοέμβριο στην Αθήνα και είναι προσβάσιμο σε όλους
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Βατόπουλος: Πιθανό να ανοίξει η εστίαση τον Απρίλιο- Δεν επιθυμούμε να ξανακλείσουμε ό,τι ανοίξει
09 Μαρτίου 2021
ΕΟΔΥ : Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο ΕΣΥ - Η δήλωση Κικίλια
09 Μαρτίου 2021
Κορωνοϊός: Η Αττική 556 κρούσματα, η Θεσσαλονίκη 108 - Στο 6,12% ο δείκτης θετικότητας
08 Μαρτίου 2021
Live η ενημέρωση από τους Μ. Θεοδωρίδου & Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς
08 Μαρτίου 2021
Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα, 477 οι διασωληνωμένοι και 39 οι νέοι θάνατοι
08 Μαρτίου 2021
Παγώνη: Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα - Άνοιγμα σχολείων, μαγαζιών στις 16 Μαρτίου
08 Μαρτίου 2021
Στα λύματα Θεσσαλονίκης ανιχνεύθηκε η βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
08 Μαρτίου 2021
Εμβολιασμοί: Το πρόγραμμα ανά ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες
08 Μαρτίου 2021
Κορωνοϊός: 1.142 τα νέα κρούσματα - 466 οι διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι
07 Μαρτίου 2021
Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέα δεδομένα - Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα
07 Μαρτίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr