facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Δεκατέσσερα γραμμάρια αμύγδαλα είναι η καλύτερη καθημερινή συνταγή υγείας

28 Δεκεμβρίου 2015 15:55
0 Σχόλια

Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων αμυγδάλων καθημερινά μπορεί να εμπλουτίσει τη διατροφή ενηλίκων και παιδιών, αναφέρει νέα έρευνα.

Η Alyssa Burns, του University of Florida, στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών-αναγκαίων λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και μαγνησίου.

Για την έρευνα, που διήρκεσε 14 εβδομάδες, οι επιστήμονες έδιναν καθημερινά αμύγδαλα σε 29 ζευγάρια γονέων και παιδιών. Οι περισσότεροι ενήλικες ήταν μητέρες με μέση ηλικία τα 53 χρόνια, ενώ τα παιδιά τους ήταν μεταξύ 3 και 6 ετών.
Τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να καταναλώνουν 14 γραμμάρια βουτύρου από αμύγδαλο καθημερινά και στους γονείς δόθηκαν 14 γραμμάρια αμυγδάλων την ημέρα.

Οι ενήλικες απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις τροφές που κατανάλωσαν και τις ποσότητες. Έτσι, οι ερευνητές μέτρησαν την ποιότητα της διατροφής τους.

Οι επιστήμονες βάσισαν τα συμπεράσματά τους για τη βελτιωμένη διατροφική πρόσληψη στα σκορ των συμμετεχόντων στον δείκτη Healthy Eating Index (HEI), εργαλείο που μετρά την ποιότητα της διατροφής.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι όταν γονείς και παιδιά κατανάλωναν αμύγδαλα, ο δείκτης αυξανόταν για τροφές ολικής πρωτεΐνης, θαλασσινά και φυτικές πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα, ενώ έτρωγαν λιγότερες κενές θερμίδες.

Για όλα τα συστατικά, υψηλότερο σκορ δείχνει υψηλότερη διατροφική ποιότητα. Όταν γονείς και παιδιά έτρωγαν αμύγδαλα, ο δείκτης αυξήθηκε από 53.7 σε 61.4.

Γονείς και παιδιά κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη Ε και μαγνήσιο όταν έτρωγαν αμύγδαλα, σημείωσε η Burns.

Related posts:

  1. Τι είναι και πόσο απαραίτητες μας είναι οι βιταμίνες;
  2. Στάσου μύγδαλα… τα ευεργετικά
  3. Ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο θα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου
  4. Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν τους άντρες “ταύρους”
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr