Ακόμα ένα όφελος φαίνεται ότι αποκομίζουν όσοι φροντίζουν να τρώνε πολλά φυτικής προελεύσεως τρόφιμα και λιγοστά ζωικής.
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η ακολούθηση μιας παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώνει κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο εκδηλώσεως άνοιας αργότερα στη ζωή.
Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ (AAIC 2017) το οποίο διεξάγεται στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 6.000 άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 68 ετών.
Διαβάστε περισσότερα στο markos.tv