facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Το δημοφιλές λαχανικό που δυναμώνει τα οστά

08 Μαρτίου 2016 19:57
0 Σχόλια

Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, ιδιαίτερα όταν είμαστε παιδιά και ο σκελετός μας αναπτύσσεται, βοηθά στο χτίσιμο γερών οστών.

Εκτός από τα γαλακτοκομικά, και ιδιαίτερα τα κίτρινα τυριά, που είναι πολύ πλουσιότερα σε ασβέστιο από τη φέτα, ασβέστιο περιέχουν και τα μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκκαλο, ο σολομός και οι ξηροί καρποί.

Στην παραπάνω λίστα έρχεται να προστεθεί και ένα ιδιαίτερα αγαπημένο λαχανικό, το κρεμμύδι, το οποίο, σύμφωνα με σχετική έρευνα Ελβετών επιστημόνων, μπορεί να ενδυναμώσει τα οστά.

kremmydi

Αναλυτικότερα, ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βέρνης διαπίστωσε ότι με την κατανάλωση ενός μικρού κλάσματος 28,5 γραμμαρίων κρεμμυδιού με το φαγητό, αρουραίοι μείωσαν σημαντικά τις πιθανότητες απώλειας οστού.

Συγκεκριμένα, για να διερευνήσουν την επίδραση του κρεμμυδιού στα οστά, οι επιστήμονες τάισαν αρουραίους με ένα γραμμάριο κρεμμυδιού και στη συνέχεια τους υπέβαλαν σε εργαστηριακές εξετάσεις για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονταν τα οστά τους.

Όπως αποδείχτηκε, η κατανάλωση κρεμμυδιού συντέλεσε σε σημαντικά λιγότερη οστική αποδόμηση. Μάλιστα για να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό το συστατικό στο κρεμμύδι που είχε ευεργετική επίδραση στα οστά, οι επιστήμονες ανάμειξαν διάφορα συστατικά ενός εκχυλίσματος του κρεμμυδιού με οστικά κύτταρα.

Όπως προέκυψε, το συστατικό, γ-γλουταμίλο πεπτίδιο, φάνηκε να έχει την ισχυρότερη επίδραση στην αναστολή της οστικής αποδόμησης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 400 γραμμάρια κρεμμύδια ημερησίως, για να υπάρχει αντιστοιχία με την ποσότητα του κρεμμυδιού που κατανάλωναν τα πειραματόζωα στη μελέτη.

Related posts:

  1. Ένα λαχανικό που μας προστατεύει από τον καρκίνο του στομάχου
  2. Τι προκαλεί η κατανάλωση αναψυκτικών
  3. Τα απίστευτα οφέλη που έχει το κρεμμύδι στην υγεία μας
  4. Περιττά κιλά στις γυναίκες: Για ποιο εγκεφαλικό αυξάνουν τον κίνδυνο & ποιο απομακρύνουν
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Ελλάδα - Θάνος Πλεύρης: Δύο προγράμματα για την παχυσαρκία - Θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στους έφηβους
01 Απριλίου 2023
Κέντρο Ημέρας και Κινητή Μονάδα για την υποστήριξη ασθενών με άνοια εγκαινιάστηκε στην Άρτα
31 Μαρτίου 2023
Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι;
31 Μαρτίου 2023
«Anorexia»: Στο «Σισμανόγλειο» η ανορεξία βρήκε τον…γιατρό της!
30 Μαρτίου 2023
Κορονοϊός: 65 νεκροί σε μία εβδομάδα, 75 οι διασωληνωμένοι – Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την γρίπη
30 Μαρτίου 2023
Ζωή Ράπτη: Εγκαινιάστηκε Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στον Μαραθώνα
30 Μαρτίου 2023
«Μακελειό» στο πλατό Πλεύρη και Σκουρλέτη!
30 Μαρτίου 2023
Κορωνοϊός: Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης
30 Μαρτίου 2023
ΠΟΥ: Βασικός εμβολιαστικός Covid και αναμνηστική δόση είναι αρκετά για τους υγιείς ενήλικες
29 Μαρτίου 2023
Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο του Ρίου: Έπεσε από τα νερά της βροχής η ψευδοροφή
29 Μαρτίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr