facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ένα λαχανικό που μας προστατεύει από τον καρκίνο του στομάχου

09 Φεβρουαρίου 2016 20:09
0 Σχόλια

Όπως προκύπτει από επιδημιολογικές μελέτες, ο γαστρικός καρκίνος ή καρκίνος του στομάχου είναι πιθανότερο να προσβάλλει ασθενείς με ιστορικό γαστρικού έλκους.

Την ίδια ώρα, το 80% των κρουσμάτων επίμονου γαστρικού έλκους οφείλονται στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, από το οποίο, σύμφωνα με νέα μελέτη, μπορούμε να προστατευτούμε με τη βοήθεια ενός λαχανικού.

Αναλυτικότερα, στη μελέτη τους οι ερευνητές έδωσαν σε 25 ανθρώπους στην Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν μολυνθεί με το H.pylori, 70 γραμμάρια την ημέρα από βλαστάρια μπρόκολων επί δύο μήνες.

Σε άλλους 25, που επίσης είχαν μολυνθεί από το ίδιο μικρόβιο, έδωσαν την ίδια ποσότητα από βλαστάρια αλφάλφα, που δεν περιέχουν σουλφονυλουρία.

Τα φρέσκα βλαστάρια του μπρόκολου, περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες σουλφονυλουρία, ένα βιοχημικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται ότι πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων στο έντερο που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τα χημικά που καταστρέφουν το DNA και τις φλεγμονές.

Είναι γνωστό ότι η σουλφονυλουρία είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο προφυλάσσει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori), το μικρόβιο που προκαλεί γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά 70 γραμμάρια μπρόκολο επί δύο μήνες, μπορούν να προστατευθούν από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες του Αντικαρκινικού Κέντρου Χημειοπροφύλαξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, τα βλαστάρια από τα μπρόκολα (δηλαδή τα baby μπρόκολα) έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα από σουλφονυλουρία σε σχέση με τα ώριμα μπρόκολα.

Related posts:

  1. Μπρόκολο εναντίον έλκους και καρκίνου του στομάχου
  2. Το δημοφιλές λαχανικό που δυναμώνει τα οστά
  3. Αυτά είναι τα λαχανικά με τις περισσότερες πρωτεΐνες
  4. Προσοχή με τα μελάτα αυγά! Δείτε ποιος κίνδυνος ελλοχεύει
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr