facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών προκαλεί καρδιακό

24 Νοεμβρίου 2016 10:37
0 Σχόλια

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών οξέων, που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο, στα άλλα πλήρη γαλακτοκομικά, καθώς και γενικότερα στις ζωικές τροφές, αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη συνιστά επίσης στους καταναλωτές, για προληπτικούς λόγους, να αντικαταστήσουν -όσο μπορούν- αυτά τα λίπη με ακόρεστα, με πλήρη δημητριακά και με φυτικές πρωτεΐνες, προκειμένου να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Κι Σαν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό ‘British Medical Journal’, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 73.000 γυναίκες και 42.600 άνδρες, για μια περίοδο 25 ετών. Ανά τετραετία οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια για τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα, είχαν κατά μέσο όρο 24% αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. Αρκούσε η αντικατάσταση σε ποσοστό μόνο 1% αυτών των λιπαρών οξέων με ισοδύναμες θερμίδες από πολυακόρεστα λίπη, μονοακόρεστα λίπη, υδατάνθρακες από πλήρη δημητριακά ή πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, για να μειωθεί ο κίνδυνος στεφανιαίας κατά 4% έως 8%.

«Η νέα αυτή μελέτη καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι ‘το βούτυρο επιστρέφει’», τόνισε ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής διαιτολογίας και επιδημιολογίας Φρανκ Χου του Χάρβαρντ. «Τα κορεσμένα λίπη δεν πρέπει να αποτελούν πάνω από το 10% των συνολικών καθημερινών θερμίδων», πρόσθεσε ο δρ Σαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

  1. Το διττό όφελος απο την βιταμίνη D στην υγεία μας
  2. Η βιταμίνη C στη μάχη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
  3. Που οφείλονται οι λιγούρες για ανθυγιεινές τροφές
  4. Περιττά κιλά στις γυναίκες: Για ποιο εγκεφαλικό αυξάνουν τον κίνδυνο & ποιο απομακρύνουν
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κίνα: 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί Χαϊνάν μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid
07 Αυγούστου 2022
Πλεύρης σε ΣΚΑΪ 100.3: Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον στην Ελλάδα
05 Αυγούστου 2022
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία λόγω της ευλογιάς των πιθήκων
05 Αυγούστου 2022
Οδηγός… επιβίωσης σε συνθήκες καύσωνα
04 Αυγούστου 2022
ΕΟΔΥ: Έφτασαν 39 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων
04 Αυγούστου 2022
Ποιοι άνδρες μπορούν να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες τους;
04 Αυγούστου 2022
Δέος: Πόσο μοιάζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος με το σύμπαν - Ο καθηγητής Γραβάνης συγκρίνει τις δύο εικόνες
04 Αυγούστου 2022
ΕΚΠΑ: Στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για ακόμα μια χρονιά
04 Αυγούστου 2022
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τηλεφωνική γραμμή για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας
03 Αυγούστου 2022
Θετικός στον κορονοϊό ο Κώστας Μπακογιάννης - Νοσεί και ο μικρότερος γιος του
03 Αυγούστου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....