facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών προκαλεί καρδιακό

24 Νοεμβρίου 2016 10:37
0 Σχόλια

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών οξέων, που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο, στα άλλα πλήρη γαλακτοκομικά, καθώς και γενικότερα στις ζωικές τροφές, αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη συνιστά επίσης στους καταναλωτές, για προληπτικούς λόγους, να αντικαταστήσουν -όσο μπορούν- αυτά τα λίπη με ακόρεστα, με πλήρη δημητριακά και με φυτικές πρωτεΐνες, προκειμένου να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Κι Σαν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό ‘British Medical Journal’, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 73.000 γυναίκες και 42.600 άνδρες, για μια περίοδο 25 ετών. Ανά τετραετία οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια για τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα, είχαν κατά μέσο όρο 24% αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. Αρκούσε η αντικατάσταση σε ποσοστό μόνο 1% αυτών των λιπαρών οξέων με ισοδύναμες θερμίδες από πολυακόρεστα λίπη, μονοακόρεστα λίπη, υδατάνθρακες από πλήρη δημητριακά ή πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, για να μειωθεί ο κίνδυνος στεφανιαίας κατά 4% έως 8%.

«Η νέα αυτή μελέτη καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι ‘το βούτυρο επιστρέφει’», τόνισε ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής διαιτολογίας και επιδημιολογίας Φρανκ Χου του Χάρβαρντ. «Τα κορεσμένα λίπη δεν πρέπει να αποτελούν πάνω από το 10% των συνολικών καθημερινών θερμίδων», πρόσθεσε ο δρ Σαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

  1. Το διττό όφελος απο την βιταμίνη D στην υγεία μας
  2. Η βιταμίνη C στη μάχη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου
  3. Που οφείλονται οι λιγούρες για ανθυγιεινές τροφές
  4. Περιττά κιλά στις γυναίκες: Για ποιο εγκεφαλικό αυξάνουν τον κίνδυνο & ποιο απομακρύνουν
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr