facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Κι όμως δεν είναι αίμα! Τι είναι το κόκκινο υγρό στη μπριζόλα;

18 Ιουνίου 2017 14:14
0 Σχόλια

Όπως μας λέει η επιστήμη, πρόκειται για μια μικρή πρωτεΐνη των μυών, τη μυοσφαιρίνη, που μεταφέρει οξυγόνο στους σκελετικούς μυς και έχει χρώμα παρόμοιο με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη του αίματος.

AP_723371233067

Η κόκκινη απόχρωση της μυοσφαιρίνης δημιουργείται όταν το κρέας κοπεί και έρθει σε επαφή με τον αέρα, παράγοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα που παραμοιάζει με το αίμα. Αίμα πάντως δεν είναι κατά κανέναν τρόπο και είναι κρίμα να χάνουν κάποιοι τη γευστικότητα του κρέατος μόνο και μόνο επειδή σιχαίνονται το αίμα.

Παρά ταύτα, δεν παύει να είναι ένα κόκκινο ζουμί που βγαίνει από το κρέας και ό,τι κι αν πεις, για πολλούς δεν παύει να μοιάζει με αίμα. Ή ακόμα και να είναι, παρά το γεγονός ότι ξέρουν την αλήθεια.

AP_17110566012400

Η μυοσφαιρίνη, η πρωτεΐνη που ευθύνεται εν πολλοίς για το κόκκινο χρώμα του κρέατος, σκουραίνει όταν μαγειρευτεί, κάτι που εξηγεί το γεγονός γιατί αλλάζει χρώμα η μπριζόλα όσο περισσότερο ψηθεί.

Αυτά είπε πρόσφατα ο καθηγητής Επιστήμης του Κρέατος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Τζέφρι Σαβέλ, λέγοντας παράλληλα πως τα μεγαλύτερης ηλικίας κρέατα έχουν περισσότερη μυοσφαιρίνη εντός τους, γι’ αυτό και το μοσχαράκι είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με το κρέας από μια ώριμη αγελάδα.

Related posts:

  1. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
  2. Δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 1η Νοεμβρίου
  3. Ποιο προϊόν που βρίσκεται στο ψυγείο σας, “ρίχνει” την υψηλή πίεση?
  4. Αυτές είναι οι τροφές που δεν λήγουν ποτέ
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

ΕΟΔΥ: 168 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, τα νέα στοιχεία για την γρίπη
26 Ιανουαρίου 2023
Ψευτογιατρός: Ξεσπούν συγγενείς των θυμάτων του - Ο αδελφός μου τον ρώτησε γιατί έγραφε “φυσικοθεραπευτής” - Ακόμα 6 πρόσωπα που έπεσαν θύμα του ψευτογιατρού
26 Ιανουαρίου 2023
Παναγιώτης Τζώνης: «Ακόμα και τα μη συμβατικά ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή…»
25 Ιανουαρίου 2023
Πατάει γκάζι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση
24 Ιανουαρίου 2023
Email για βόμβες σε πέντε νοσοκομεία – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
24 Ιανουαρίου 2023
Οι προτάσεις του ΙΣΑ, για τις ελλείψεις φαρμάκων διατυπώθηκαν στην σύσκεψη, με τους εκπροσώπους του ΕΟΦ, ΕΟΔΥ, ΣΦΕΕ και ΠΕΦ
23 Ιανουαρίου 2023
Πάτρα: Διοικητής νοσοκομείου έκανε νυχτερινή έφοδο… με τις πιτζάμες
23 Ιανουαρίου 2023
Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου στον Βόλο: Δεν υπήρχε ΜΕΘ – Προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί χωρίς μηχανήματα
23 Ιανουαρίου 2023
Διαδηλώσεις στη Γαλλία: Νεαρός έχασε τον όρχι του έπειτα από χτύπημα αστυνομικού με γκλοπ – Οργισμένες αντιδράσεις
23 Ιανουαρίου 2023
Βασιλακόπουλος: Ποια η διαφορά μεταξύ παραλλαγών «Κράκεν» και «Όρθρου» - «Ανησυχητική η αύξηση θανάτων κι εισαγωγών»
20 Ιανουαρίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr