Ποιες τροφές μας προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου; Δείτε ποιες είναι και… βάλτε τις στο πιάτο.
Σέλερι
Είναι γεμάτο συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, μεταξύ των οποίων φθαλικά, φαινολικά οξεα, ακετυλενικά, απιγενίνη και λουτεολίνη. Σε αρκετές έρευνες αυτές οι ουσίες έχει φανεί ότι προλαμβάνουν την μετάλλαξη των κυττάρων σε καρκινικά. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα η λουτεολίνη μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ιδιαίτερα όγκων στο έντερο, μπλοκάροντας τις «διόδους», χάρη στις οποίες τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται.
Διαβάστε περισσότερα στο markos.tv