facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ξαναζεσταμένου ρυζιού

06 Απριλίου 2015 22:05
0 Σχόλια

Αν και έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε συχνά ξαναζεσταμένο φαγητό που έχει παρασκευαστεί νωρίτερα την ίδια μέρα ή ακόμα και την προηγούμενη, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αυτή η τακτική εγκυμονεί σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ξαναζεσταμένου ρυζιού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην τροφική δηλητηρίαση. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το πρόβλημα δεν είναι η αναθέρμανση του ρυζιού, αλλά ο τρόπος που έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Αναλυτικότερα, το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες.

Προκειμένου να προστατευθείτε, ιδανικά σερβίρετε το ρύζι αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, βάλτε ρύζι στο ψυγείο αμέσως μόλις κρυώσει, όπου μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μία ημέρα το πολύ.

Παράλληλα, να φροντίζετε πάντα να το ζεσταίνετε μέχρι το σημείο που θα βγάζει καυτό ατμό, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαγορεύεται να αναθερμάνουμε το ρύζι περισσότερες από μία φορές.

Related posts:

  1. Μειώστε την κατανάλωση της ζάχαρης με τα σωστά βήματα
  2. Αυτό είναι το μπαχαρικό που προκαλεί… παράνοια!
  3. Αυτή είναι η «μαγική συνταγή» για να ζήσουμε μέχρι τα 120!
  4. Τα κοκτέιλ στη διατροφή μας…
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr