facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ξαναζεσταμένου ρυζιού

06 Απριλίου 2015 22:05
0 Σχόλια

Αν και έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε συχνά ξαναζεσταμένο φαγητό που έχει παρασκευαστεί νωρίτερα την ίδια μέρα ή ακόμα και την προηγούμενη, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αυτή η τακτική εγκυμονεί σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ξαναζεσταμένου ρυζιού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην τροφική δηλητηρίαση. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το πρόβλημα δεν είναι η αναθέρμανση του ρυζιού, αλλά ο τρόπος που έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Αναλυτικότερα, το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες.

Προκειμένου να προστατευθείτε, ιδανικά σερβίρετε το ρύζι αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, βάλτε ρύζι στο ψυγείο αμέσως μόλις κρυώσει, όπου μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μία ημέρα το πολύ.

Παράλληλα, να φροντίζετε πάντα να το ζεσταίνετε μέχρι το σημείο που θα βγάζει καυτό ατμό, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαγορεύεται να αναθερμάνουμε το ρύζι περισσότερες από μία φορές.

Τι έφαγαν στο Μυστικό Δείπνο οι Απόστολοι και ο Ιησούς;
Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για τις ημέρες του Πάσχα

Related posts:

  1. Μειώστε την κατανάλωση της ζάχαρης με τα σωστά βήματα
  2. Αυτό είναι το μπαχαρικό που προκαλεί… παράνοια!
  3. Αυτή είναι η «μαγική συνταγή» για να ζήσουμε μέχρι τα 120!
  4. Τα κοκτέιλ στη διατροφή μας…
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: Στα 516 τα νέα κρούσματα - 300 ασθενείς διασωληνωμένοι
20 Ιανουαρίου 2021
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Υγειονομικός κόλλησε κορωνοϊό 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του
20 Ιανουαρίου 2021
Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα
19 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 256 κρούσματα στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη - Στο 1,79% ο δείκτης θετικότητας
19 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 566 νέα κρούσματα - 320 οι διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι
19 Ιανουαρίου 2021
Μαρτύριο της σταγόνας µε τους εµβολιασµούς
19 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 320 νέα κρούσματα, 322 διασωληνωμένοι και 19 νέοι θάνατοι
18 Ιανουαρίου 2021
Live η ενημέρωση από τους Μ. Θεοδωρίδου και Μ. Θεμιστοκλέους
18 Ιανουαρίου 2021
Επισήμανση Σύψα: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος - Εάν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική
18 Ιανουαρίου 2021
Η διασπορά των 237 νέων κρουσμάτων - 94 στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη - 2,19% ο δείκτης θετικότητας
17 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr