facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ξαναζεσταμένου ρυζιού

06 Απριλίου 2015 22:05
0 Σχόλια

Αν και έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε συχνά ξαναζεσταμένο φαγητό που έχει παρασκευαστεί νωρίτερα την ίδια μέρα ή ακόμα και την προηγούμενη, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αυτή η τακτική εγκυμονεί σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ξαναζεσταμένου ρυζιού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην τροφική δηλητηρίαση. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το πρόβλημα δεν είναι η αναθέρμανση του ρυζιού, αλλά ο τρόπος που έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Αναλυτικότερα, το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες.

Προκειμένου να προστατευθείτε, ιδανικά σερβίρετε το ρύζι αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, βάλτε ρύζι στο ψυγείο αμέσως μόλις κρυώσει, όπου μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μία ημέρα το πολύ.

Παράλληλα, να φροντίζετε πάντα να το ζεσταίνετε μέχρι το σημείο που θα βγάζει καυτό ατμό, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαγορεύεται να αναθερμάνουμε το ρύζι περισσότερες από μία φορές.

Related posts:

  1. Μειώστε την κατανάλωση της ζάχαρης με τα σωστά βήματα
  2. Αυτό είναι το μπαχαρικό που προκαλεί… παράνοια!
  3. Αυτή είναι η «μαγική συνταγή» για να ζήσουμε μέχρι τα 120!
  4. Τα κοκτέιλ στη διατροφή μας…
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

ΕΟΔΥ: 168 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, τα νέα στοιχεία για την γρίπη
26 Ιανουαρίου 2023
Ψευτογιατρός: Ξεσπούν συγγενείς των θυμάτων του - Ο αδελφός μου τον ρώτησε γιατί έγραφε “φυσικοθεραπευτής” - Ακόμα 6 πρόσωπα που έπεσαν θύμα του ψευτογιατρού
26 Ιανουαρίου 2023
Παναγιώτης Τζώνης: «Ακόμα και τα μη συμβατικά ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή…»
25 Ιανουαρίου 2023
Πατάει γκάζι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση
24 Ιανουαρίου 2023
Email για βόμβες σε πέντε νοσοκομεία – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
24 Ιανουαρίου 2023
Οι προτάσεις του ΙΣΑ, για τις ελλείψεις φαρμάκων διατυπώθηκαν στην σύσκεψη, με τους εκπροσώπους του ΕΟΦ, ΕΟΔΥ, ΣΦΕΕ και ΠΕΦ
23 Ιανουαρίου 2023
Πάτρα: Διοικητής νοσοκομείου έκανε νυχτερινή έφοδο… με τις πιτζάμες
23 Ιανουαρίου 2023
Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου στον Βόλο: Δεν υπήρχε ΜΕΘ – Προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί χωρίς μηχανήματα
23 Ιανουαρίου 2023
Διαδηλώσεις στη Γαλλία: Νεαρός έχασε τον όρχι του έπειτα από χτύπημα αστυνομικού με γκλοπ – Οργισμένες αντιδράσεις
23 Ιανουαρίου 2023
Βασιλακόπουλος: Ποια η διαφορά μεταξύ παραλλαγών «Κράκεν» και «Όρθρου» - «Ανησυχητική η αύξηση θανάτων κι εισαγωγών»
20 Ιανουαρίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr