facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ξαναζεσταμένου ρυζιού

06 Απριλίου 2015 22:05
0 Σχόλια

Αν και έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε συχνά ξαναζεσταμένο φαγητό που έχει παρασκευαστεί νωρίτερα την ίδια μέρα ή ακόμα και την προηγούμενη, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αυτή η τακτική εγκυμονεί σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ξαναζεσταμένου ρυζιού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην τροφική δηλητηρίαση. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το πρόβλημα δεν είναι η αναθέρμανση του ρυζιού, αλλά ο τρόπος που έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Αναλυτικότερα, το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες.

Προκειμένου να προστατευθείτε, ιδανικά σερβίρετε το ρύζι αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, βάλτε ρύζι στο ψυγείο αμέσως μόλις κρυώσει, όπου μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μία ημέρα το πολύ.

Παράλληλα, να φροντίζετε πάντα να το ζεσταίνετε μέχρι το σημείο που θα βγάζει καυτό ατμό, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαγορεύεται να αναθερμάνουμε το ρύζι περισσότερες από μία φορές.

Related posts:

  1. Μειώστε την κατανάλωση της ζάχαρης με τα σωστά βήματα
  2. Αυτό είναι το μπαχαρικό που προκαλεί… παράνοια!
  3. Αυτή είναι η «μαγική συνταγή» για να ζήσουμε μέχρι τα 120!
  4. Τα κοκτέιλ στη διατροφή μας…
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: 132.395 τα ενεργά κρούσματα – Διπλασιάστηκαν μολύνσεις και νοσηλείες
02 Ιουλίου 2022
Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα (1/7) – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
01 Ιουλίου 2022
ΕΟΔΥ: Τριάντα χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού και της Τηλεφωνικής Γραμμής για το AIDS
01 Ιουλίου 2022
Η μακροχρόνια καθημερινή χρήση παρακεταμόλης αυξάνει την αρτηριακή πίεση
01 Ιουλίου 2022
Θωμαΐδης: Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του νέου κύματος – Εκτόξευση του ιικού φορτίου στην Αττική
01 Ιουλίου 2022
Πρόεδρος ΕΟΔΥ για ευλογιά των πιθήκων: Δεν γνωρίζουμε την προέλευσή του 7ου κρούσματος
01 Ιουλίου 2022
Κορονοϊός - ΠΟΥ: “Καμπανάκι” για αυξημένα κρούσματα covid-19 το καλοκαίρι στην Ευρώπη
01 Ιουλίου 2022
ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων: Και 7ο κρούσμα στην Ελλάδα – Είναι εγχώριο, δεν προέρχεται από ταξίδι
30 Ιουνίου 2022
Start4Health: Η πεντάδα των startup που θέλουν να χαράξουν το μέλλον της ψηφιακής υγείας μέσα από το πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer
30 Ιουνίου 2022
Κορονoϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους το απόγευμα
30 Ιουνίου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....