facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μας προστατεύει από τροφική δηλητηρίαση

22 Απρ 2015 19:53
0 Σχόλια

Εδώ και αρκετά χρόνια ακόμα συνεχώς για τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας η κατανάλωση ξηρών καρπών. Τώρα, ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσαν ότι ένας αγαπημένος ξηρός καρπός μπορεί να προστατεύσει από παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν συχνά τροφικές δηλητηριάσεις.

Ο λόγος για το φυστίκι, το οποίο, όπως προέκυψε από σχετική μελέτη μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό μας από δηλητηριάσεις.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι που παρασκευάζεται από τον ξηρό καρπό προωθεί την ανάπτυξη δύο ευεργετικών βακτηρίων στο γαστρεντερικό. Αυξάνοντας τα επίπεδα των καλών βακτηρίων στο γαστρεντερικό, το αλεύρι από φιστίκι φάνηκε να επιφέρει μείωση στα επίπεδα του επικίνδυνου εντεροαιμορραγικού κολοβακτηριδίου E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

1

Αυτό γίνεται επειδή τα καλά βακτήρια ανταγωνίζονται τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν εισβάλει στο σώμα, καταλαμβάνοντας χώρο στα τοιχώματα του γαστρεντερικού και με το να παράγουν αντιμικροβιακές ουσίες.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Debabrata Biswas, περίπου 50 γραμμάρια φιστίκια την ημέρα εξισορροπούν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και συμβάλλουν στην προστασία από τροφιμογενείς ασθένειες που οφείλονται σε κοινούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι εναλλακτικές χρήσεις του αγγουριού
Προσοχή στο χρώμα των αυγών

Related posts:

  1. Δείτε ποιες τροφές, εκτός των γαλακτοκομικών, είναι πλούσιες πηγές ασβεστίου
  2. Η ζωή της 17χρονης που είναι αλλεργική στο νερό (φωτό)
  3. Tο μυστικό της ευτυχίας είναι η ευγνωμοσύνη και η εκτίμηση σύμφωνα με επιστημονική έρευνα
  4. Τα κοκτέιλ στη διατροφή μας…
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: Αττική 1.305 νέα κρούσματα, Θεσσαλονίκη 374 - Στο 4,38% ο δείκτης θετικότητας
22 Απρ 2021
Κορωνοϊός: 2.759 νέα κρούσματα, 822 οι διασωληνωμένοι και 75 νέοι θάνατοι
22 Απρ 2021
Παρέα με... κόκα και αγχολυτικά στο lockdown
21 Απρ 2021
Live η ενημέρωση από τους Β. Κικίλια, Ζ. Ράπτη και Μ. Θεμιστοκλέους
21 Απρ 2021
Κορωνοϊός: 3.015 νέα κρούσματα - 831 οι διασωληνωμένοι, 86 θάνατοι
21 Απρ 2021
Κορωνοϊός: Αύξηση σοκ του ιικού φορτίου στα λύματα κατά 171% σε μια εβδομάδα στην Αττική λόγω των "κορωνοπάρτι!
20 Απρ 2021
Κορωνοϊός: 1.799 κρούσματα σε Αττική, 512 σε Θεσσαλονίκη - Η κατανομή
20 Απρ 2021
EMA: Υπάρχει ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο της J&J και θρομβώσεις
20 Απρ 2021
Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 87 νεκροί!
20 Απρ 2021
Κορωνοϊός: Εκτόξευση ιικού φορτίου - Τριπλασιάστηκαν τα θετικά self test σε σχολεία
20 Απρ 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr