facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μας προστατεύει από τροφική δηλητηρίαση

22 Απριλίου 2015 19:53
0 Σχόλια

Εδώ και αρκετά χρόνια ακόμα συνεχώς για τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας η κατανάλωση ξηρών καρπών. Τώρα, ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσαν ότι ένας αγαπημένος ξηρός καρπός μπορεί να προστατεύσει από παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν συχνά τροφικές δηλητηριάσεις.

Ο λόγος για το φυστίκι, το οποίο, όπως προέκυψε από σχετική μελέτη μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό μας από δηλητηριάσεις.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι που παρασκευάζεται από τον ξηρό καρπό προωθεί την ανάπτυξη δύο ευεργετικών βακτηρίων στο γαστρεντερικό. Αυξάνοντας τα επίπεδα των καλών βακτηρίων στο γαστρεντερικό, το αλεύρι από φιστίκι φάνηκε να επιφέρει μείωση στα επίπεδα του επικίνδυνου εντεροαιμορραγικού κολοβακτηριδίου E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

1

Αυτό γίνεται επειδή τα καλά βακτήρια ανταγωνίζονται τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν εισβάλει στο σώμα, καταλαμβάνοντας χώρο στα τοιχώματα του γαστρεντερικού και με το να παράγουν αντιμικροβιακές ουσίες.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Debabrata Biswas, περίπου 50 γραμμάρια φιστίκια την ημέρα εξισορροπούν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και συμβάλλουν στην προστασία από τροφιμογενείς ασθένειες που οφείλονται σε κοινούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι εναλλακτικές χρήσεις του αγγουριού
Προσοχή στο χρώμα των αυγών

Related posts:

  1. Δείτε ποιες τροφές, εκτός των γαλακτοκομικών, είναι πλούσιες πηγές ασβεστίου
  2. Η ζωή της 17χρονης που είναι αλλεργική στο νερό (φωτό)
  3. Tο μυστικό της ευτυχίας είναι η ευγνωμοσύνη και η εκτίμηση σύμφωνα με επιστημονική έρευνα
  4. Τα κοκτέιλ στη διατροφή μας…
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

«Κίνδυνος μετάδοσης του ιού Covid και από εμβολιασμένους»
24 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έδωσε το πράσινο φως για την χρήση κολχικίνης στο πρωτόκολλο θεραπειών
23 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 256 κρούσματα στην Αττική και 65 στην Θεσσαλονίκη - Στο 1,95% ο δείκτης θετικότητας
23 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 605 νέα κρούσματα, 292 διασωληνωμένοι και 24 νέοι θάνατοι
23 Ιανουαρίου 2021
Sputnik V: Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία παραγωγής του εμβολίου με την Τουρκία
23 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Τι είναι η μετάλλαξη «Nelly»-Πώς «οχυρώνεται» η Ελλάδα
23 Ιανουαρίου 2021
Κυματοθραύστης στα κύματα της πανδημίας το μονοκλωνικό αντίσωμα bamlanivimab: Μειώνει κατά 80% τον κίνδυνο διασποράς της COVID στα γηροκομεία
22 Ιανουαρίου 2021
Γαλλία: Μεταμόσχευση χεριών από τον ώμο για πρώτη φορά στα χρονικά
22 Ιανουαρίου 2021
Ανακάλυψη του Δρ. Κωνσταντίνου Στρατάκη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας
22 Ιανουαρίου 2021
Άμεσα η προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού
22 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr