Είναι αρωματικοί και αφράτοι! Λιώνουν στο στόμα και στο μόνο που διαφέρουν από τους κλασικούς κουραμπιέδες είναι η μυρωδιά του βουτύρου, ενώ η μαστίχα δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά, απογειώνοντας τη γεύση!
Με την παρακάτω συνταγή που έχουμε εξασφαλίσει για εσάς από τη Νάξο, οι κουραμπιέδες γίνονται πεντανόστιμοι. Το μυστικό κρύβεται στο βούτυρο Νάξου με αποτέλεσμα η ευχαρίστηση που θα “γεννηθεί” στον ουρανίσκο σας, θα είναι μοναδική! Μολονότι συνυφασμένοι με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ως το αγαπημένο γλυκό των εορτών, οι πασπαλισμένοι με άχνη κουραμπιέδες είναι όλο τον χρόνο απολαυστικοί. Δοκιμάστε τους…
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο Νάξου
- 4-5 φλυτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
- ½ φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν
- 1 φλυτζάνι του καφέ μαστίχα
- 2 βανίλιες
- 640 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαστίχα, το μπέϊκιν, τις βανίλιες και μετά το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και τα πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά.
Tip : Βάζουμε την άχνη όσο οι κουραμπιέδες είναι ζεστοί.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της κας Ζήνας και το γλυκό μπορείτε να το απολαύσετε στο ξενοδοχείο της Νάξου, Naxos Beach 1.
χωρίς ξηρούς καρπούς!
Μαλακα μου ειστε κατεστραμμένοι …
Οι κουραμπιέδες προβάλλονται εκτός εποχής Χριστουγέννων επειδή έχουμε εκλογές;
επιτελους ποιος σοφος το σκεφτηκε!!!!!!!!
Αν ξαναγραψεις γι αυτους τους κουραμπιεδες ανφολο…ελεος
Με το 3ο Μνημόνιο θα αδυνατίσετε 9 κιλά μέσα σε ένα μήνα. Ζώα, ε ζώα