facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Οι πρωτείνες μειώνουν την πίεση

01 Σεπτεμβρίου 2015 11:50
0 Σχόλια

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αμινοξέα μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο ωφέλιμη για την καρδιά με τη διακοπή του καπνίσματος ή την άσκηση, ανέφεραν ερευνητές από το University of East Anglia.

Η κατανάλωση υψηλών επιπέδων ορισμένων πρωτεϊνών που βρίσκονται στο κρέας και τις φυτικές τροφές, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και την αρτηριακή δυσκαμψία, οδηγώντας σε καλύτερη υγεία της καρδιάς, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αμινοξέα μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο ωφέλιμη για την καρδιά με τη διακοπή του καπνίσματος ή την άσκηση, ανέφεραν ερευνητές από το University of East Anglia.

Η ερευνήτρια Dr Amy Jennings, δήλωσε ότι η αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια, το μπρόκολο και το σπανάκι, μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί σημαντικό και προσιτό τρόπο μείωσης του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα δείχνει προστατευτική επίδραση αρκετών αμινοξέων στην καρδιαγγειακή υγεία.

Το μέγεθος της σχέσης είναι παρόμοιο με αυτά που αναφέρθηκαν πρωτύτερα για τους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τον τρόπο ζωής, όπως πρόσληψη νατρίου, σωματική δραστηριότητα, αλκοόλ και κάπνισμα

Ερευνητές εξέτασαν την επίδραση 7 αμινοξέων στην καρδιαγγειακή υγεία σχεδόν 2.000 υγιών γυναικών.

Ανακάλυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι όσες κατανάλωναν την υψηλότερη ποσότητα αμινοξέων είχαν χαμηλότερες μετρήσεις στην αρτηριακή πίεση και στην αρτηριακή δυσκαμψία.

Η πηγή πρόσληψης ήταν σημαντική. Υψηλότερη πρόσληψη αμινοξέων από φυτικές πηγές συνδεόταν με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και υψηλότερη πρόσληψη από ζωικές πηγές συνδεόταν με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής δυσκαμψίας.

Το εύρημα ότι η κατανάλωση ορισμένων φυτικών πρωτεϊνών και πρωτεϊνών κρέατος συνδέεται με πιο υγιή αρτηριακή πίεση είναι συναρπαστικό.

Ο καθηγητής Tim Spector, του King’s College London, δήλωσε ότι πρέπει να κατανοήσουμε το μηχανισμό για να διαπιστώσουμε αν είναι άμεσος ή μέσω των μικροβίων του εντέρου.

Related posts:

  1. Για τη θεραπεία της ψηλής πίεσης: Περισσότερο κάλιο και λιγότερο αλάτι (νάτριο) στη διατροφή
  2. Δωρεάν check-up καρδιάς στο Μετρό Συντάγματος στις 2,3 και 04/10
  3. Διατροφή για να νικήσετε τα φουσκώματα
  4. Η φέτα στη διατροφή μας
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
16 Μαΐου 2022
ΣΦΕΕ: “Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο και η Κυβέρνηση θα έχει την κύρια ευθύνη”
16 Μαΐου 2022
Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου
16 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: Νέο τεστ ανιχνεύει τα αντισώματα στα ούρα
16 Μαΐου 2022
Κορωνοϊός: Η «στρατιωτική πειθαρχία» της μετάλλαξης Δέλτα
15 Μαΐου 2022
Candida auris: Συναγερμός στο Ρέθυμνο - Ο μύκητας εμφανίστηκε σε 70χρονο
15 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
15 Μαΐου 2022
Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Πιθανότατα να την προκαλεί ο αδενοϊός σε όσους έχουν νοσήσει»
15 Μαΐου 2022
Σανγκάη: Σταδιακή άρση του lockdown - Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, κλείνουν αυτοσχέδια νοσοκoμεία
15 Μαΐου 2022
ΕΟΔΥ: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια ενεργή συρροή από Candida Auris
14 Μαΐου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....