facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Μια πρωτεΐνη κάνει άλιωτο το παγωτό

01 Σεπτεμβρίου 2015 12:26
1 Σχολιο

Δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα αυτό που θεωρούμε σήμερα αδιανόητο, και στο εγγύς μέλλον να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων ένα παγωτό που δεν θα λιώνει υπό τις ηλιακές ακτίνες.

Κι όλα αυτά πρόκειται να επιτευχθούν χάρη σε μία φυσική πρωτεΐνη, η οποία έχει την ιδιότητα να συνδέει τον αέρα, το λίπος και το νερό του παγωτού, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων του Νταντί και του Εδιμβούργου υποστηρίζουν ότι μπορούν να αποτρέψουν ακόμα και τον σχηματισμό μικρών κομματιών πάγου, εξασφαλίζοντας μία πλούσια βελούδινη υφή, ανάλογη με αυτή που έχουν τα παγωτά πολυτελείας. Ταυτόχρονα, η χρήση της πρωτεΐνης επιτρέπει την παρασκευή παγωτών με χαμηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και, κατά συνέπεια, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Οι ερευνητές, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, εφηύραν μία μέθοδο παραγωγής της νέας πρωτεΐνης σε «φιλικά» βακτήρια. Η πρωτεΐνη συνδέεται στα σταγονίδια λίπους και στις φυσαλίδες αέρα, με αποτέλεσμα να είναι πιο σταθερά μέσα στο μείγμα, ενώ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ανάμεσα στα θετικά της είναι ότι θα εξοικονομήσει ενέργεια στους κατασκευαστές παγωτών για την ανάγκη διατήρησης των προϊόντων τους στη βαθεία κατάψυξη.

Ο δρ Νίκολα Στανλεϊ Ουόλ, μοριακός μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου του Νταντί, υπογράμμισε ότι «ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να εργάζεσαι στην εφαρμοσμένη χρήση μιας πρωτεΐνης, η οποία αρχικά εντοπίστηκε λόγω του ρόλου της στα βακτήρια».

Βέβαια, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν μπορούν με βεβαιότητα να πουν πόσο χρόνο θα χρειάζεται το λιώσιμο μιας μπάλας παγωτού, καθώς αυτό εξαρτάται τόσο από τον τύπο του παγωτού όσο και από τις μετεωρολογικές συνθήκες, ενώ υπολογίζουν ότι τα πρώτα ανθεκτικά παγωτά θα βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε τρία έως πέντε χρόνια.

Αυτή είναι η μυστική συνταγή για να χαθεί μια για πάντα το σωσίβιο
Οι πρωτείνες μειώνουν την πίεση

Related posts:

  1. Η διατροφή με πρωτεΐνη “κλειδί” για τον έλεγχο του σακχάρου
  2. Πρώτη φορά στην ιδιωτική υγεία ιδρύεται κέντρο αναφοράς και παρακολούθησης παρεντερικής και εντερικής διατροφής κατ οίκον
  3. Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει το μυαλό από την άνοια!
  4. Το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να καταπολεμήσει το δυσάρεστο πρήξιμο!
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share
One Comment
  1. temba
    temba 1 Σεπτεμβρίου 2015 at 12:42 Απάντηση

    good day

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: 256 κρούσματα στην Αττική, 72 στη Θεσσαλονίκη - Στο 1,79% ο δείκτης θετικότητας
19 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 566 νέα κρούσματα - 320 οι διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι
19 Ιανουαρίου 2021
Μαρτύριο της σταγόνας µε τους εµβολιασµούς
19 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 320 νέα κρούσματα, 322 διασωληνωμένοι και 19 νέοι θάνατοι
18 Ιανουαρίου 2021
Live η ενημέρωση από τους Μ. Θεοδωρίδου και Μ. Θεμιστοκλέους
18 Ιανουαρίου 2021
Επισήμανση Σύψα: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος - Εάν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική
18 Ιανουαρίου 2021
Η διασπορά των 237 νέων κρουσμάτων - 94 στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη - 2,19% ο δείκτης θετικότητας
17 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 237κρούσματα - 320 διασωληνωμένοι- 28 θάνατοι
17 Ιανουαρίου 2021
Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν κάνει ενέσιμες θεραπείες(botox - υαλουρονικό κ.α.)
17 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Αττική 215 νέα κρούσματα, Θεσσαλονίκη 67 και στο 1,68% ο δείκτης θετικότητας
16 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr