Η… μάχη του λευκού με το μαύρο ψωμί για το ποιο είναι καλύτερο για την υγεία καλά κρατεί. Μια νέα έρευνα δίνει απάντηση (;) στο ερώτημα, αναφέροντας πως το πόσο υγιεινό είναι το κάθε είδος ψωμιού εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, αφού ο οργανισμός δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στον καθένα.
Η έρευνα, η οποία έγινε από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmen και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Metabolism, εξέτασε 20 υγιείς εθελοντές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία κατανάλωνε μαύρο ψωμί και η άλλη λευκό, για μια εβδομάδα. Μετά από «διάλειμμα» 15 ημερών χωρίς ψωμί, οι ρόλοι αντιστράφηκαν.