facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Αυτά είναι τα πέντε «αιωνόβια» είδη διατροφής

26 Δεκεμβρίου 2014 21:38
2 Σχόλια

Αρκετές φορές αποθηκεύουμε τρόφιμα και άλλα είδη διατροφής και τυχαίνει να τα ξεχάσουμε για αρκετό καιρό στα ντουλάπια. Όταν τα «ανακαλύπτουμε» εκ νέου, θεωρώντας ότι έχουν χαλάσει, τα πετάμε.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τροφές επικίνδυνες για την υγεία μας, όταν έχουν μείνει σε κάποιο ντουλάπι για μήνες ή ακόμη και χρόνια!

Δείτε 5 είδη διατροφής που δεν παθαίνουν τίποτα ακόμα και αν τα ξεχάσετε για πολύ καιρό στο ντουλάπι:

Στεγνά ζυμαρικά:
Ακόμα και μετά από 10 χρόνια να τα μαγειρέψετε, δε θα πάθετε τίποτα. Μπορεί να έχουν χάσει κάπως τη γεύση τους, αλλά είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει με τα φρέσκα ζυμαρικά, τα οποία πρέπει να τα μαγειρέψετε μέσα σε λίγες μέρες από όταν τα προμηθευτείτε.

Φασόλια: Είτε ξερά, είτε σε κονσέρβα, τα φασόλια αντέχουν χρόνια ολόκληρα και είναι ασφαλή προς βρώση. Τα ξερά φασόλια, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα αν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν έχετε τίποτα να φοβάστε για την υγεία σας.

Ξύδι: Η υψηλή του οξύτητα δρα ως φυσικό συντηρητικό που αποτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων, και έτσι μπορεί επίσης να συντηρηθεί επ’ αόριστον. Σε ορισμένες ποικιλίες, μπορεί να προσέξετε αλλαγές χρώματος ή θολότητα μετά από καιρό, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη γεύση ή την ποιότητα.

Αλάτι:
Είναι γνωστό ότι το αλάτι αποτελεί μέσο συντήρησης άλλων τροφών. Στην ουσία το αλάτι είναι πέτρωμα. Ακριβώς όπως ο γρανίτης δε θα μολυνθεί ποτέ με μούχλα και βακτηρίδια, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το αλάτι.

Βανίλια: Λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, μπορεί να συντηρηθεί επ’ αόριστον, αν και η γεύση και το άρωμά της θα εξασθενήσουν πολύ μετά τα πέντε χρόνια. Επίσης, πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το φως και τη θερμότητα, αλλά δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, ακόμα και μετά το άνοιγμά της, επειδή το εκχύλισμα θα καταστραφεί.

Related posts:

  1. Επικίνδυνοι συνδυασμοί τροφών
  2. Τα διατροφικά λάθη που μας κάνουν να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι
  3. Βιταμίνη D: Γιατί είναι τόση σημαντική για την υγεία μας;
  4. Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από…κουλουράκια
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

H Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2023
04 Φεβρουαρίου 2023
Παγκόσμια ημέρα Καρκίνου σήμερα - Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον "Άγιο Σάββα"
04 Φεβρουαρίου 2023
Δισθενή εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικά είναι έναντι σοβαρής λοίμωξης από Covid-19
03 Φεβρουαρίου 2023
Γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή για 27 λεπτά και όταν ξύπνησε, έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα
03 Φεβρουαρίου 2023
169 νεκροί σε μία εβδομάδα από COVID-19 - Χωρίς μεταβολή η θετικότητα για γρίπη
02 Φεβρουαρίου 2023
Η σκοτεινή πλευρά του «παράδεισου» των Μπαρμπέιντος
02 Φεβρουαρίου 2023
ΠΑΣΟΚ: «Να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση των 4000 συμβασιούχων στην υγεία. Φτάνει πια ο εμπαιγμός.»
02 Φεβρουαρίου 2023
Η Ελλάδα μέσω του ΕΟΔΥ επιλέχθηκε ως ένα από τα έξι κράτη μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Ειδικής Ομάδας για την Υγεία (EUHTF)
02 Φεβρουαρίου 2023
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Στο «δρόμο» ξαφνικά 139 εργαζόμενοι
02 Φεβρουαρίου 2023
Δεύτερη κορύφωση γρίπης και ιού RSV περιμένουν οι ειδικοί να έρθει την άνοιξη!
01 Φεβρουαρίου 2023

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr