facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Αυτά είναι τα πέντε «αιωνόβια» είδη διατροφής

26 Δεκεμβρίου 2014 21:38
2 Σχόλια

Αρκετές φορές αποθηκεύουμε τρόφιμα και άλλα είδη διατροφής και τυχαίνει να τα ξεχάσουμε για αρκετό καιρό στα ντουλάπια. Όταν τα «ανακαλύπτουμε» εκ νέου, θεωρώντας ότι έχουν χαλάσει, τα πετάμε.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τροφές επικίνδυνες για την υγεία μας, όταν έχουν μείνει σε κάποιο ντουλάπι για μήνες ή ακόμη και χρόνια!

Δείτε 5 είδη διατροφής που δεν παθαίνουν τίποτα ακόμα και αν τα ξεχάσετε για πολύ καιρό στο ντουλάπι:

Στεγνά ζυμαρικά:
Ακόμα και μετά από 10 χρόνια να τα μαγειρέψετε, δε θα πάθετε τίποτα. Μπορεί να έχουν χάσει κάπως τη γεύση τους, αλλά είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει με τα φρέσκα ζυμαρικά, τα οποία πρέπει να τα μαγειρέψετε μέσα σε λίγες μέρες από όταν τα προμηθευτείτε.

Φασόλια: Είτε ξερά, είτε σε κονσέρβα, τα φασόλια αντέχουν χρόνια ολόκληρα και είναι ασφαλή προς βρώση. Τα ξερά φασόλια, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα αν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν έχετε τίποτα να φοβάστε για την υγεία σας.

Ξύδι: Η υψηλή του οξύτητα δρα ως φυσικό συντηρητικό που αποτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων, και έτσι μπορεί επίσης να συντηρηθεί επ’ αόριστον. Σε ορισμένες ποικιλίες, μπορεί να προσέξετε αλλαγές χρώματος ή θολότητα μετά από καιρό, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη γεύση ή την ποιότητα.

Αλάτι:
Είναι γνωστό ότι το αλάτι αποτελεί μέσο συντήρησης άλλων τροφών. Στην ουσία το αλάτι είναι πέτρωμα. Ακριβώς όπως ο γρανίτης δε θα μολυνθεί ποτέ με μούχλα και βακτηρίδια, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το αλάτι.

Βανίλια: Λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, μπορεί να συντηρηθεί επ’ αόριστον, αν και η γεύση και το άρωμά της θα εξασθενήσουν πολύ μετά τα πέντε χρόνια. Επίσης, πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το φως και τη θερμότητα, αλλά δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, ακόμα και μετά το άνοιγμά της, επειδή το εκχύλισμα θα καταστραφεί.

Related posts:

  1. Επικίνδυνοι συνδυασμοί τροφών
  2. Τα διατροφικά λάθη που μας κάνουν να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι
  3. Βιταμίνη D: Γιατί είναι τόση σημαντική για την υγεία μας;
  4. Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από…κουλουράκια
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*


mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: Η «στρατιωτική πειθαρχία» της μετάλλαξης Δέλτα
15 Μαΐου 2022
Candida auris: Συναγερμός στο Ρέθυμνο - Ο μύκητας εμφανίστηκε σε 70χρονο
15 Μαΐου 2022
Κορονοϊός: Τα κρούσματα σήμερα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
15 Μαΐου 2022
Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Πιθανότατα να την προκαλεί ο αδενοϊός σε όσους έχουν νοσήσει»
15 Μαΐου 2022
Σανγκάη: Σταδιακή άρση του lockdown - Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, κλείνουν αυτοσχέδια νοσοκoμεία
15 Μαΐου 2022
ΕΟΔΥ: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια ενεργή συρροή από Candida Auris
14 Μαΐου 2022
Κορωνοϊός: 4.324 νέα κρούσματα, 173 οι διασωληνωμένοι και 15 νέοι θάνατοι,
14 Μαΐου 2022
Κορωνοϊός: Στο πορτοκαλί ξανά μετά από 7 μήνες το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη
14 Μαΐου 2022
Θάνος Πλεύρης: Κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, αλλά με εξαιρέσεις
14 Μαΐου 2022
Κορoνοϊός: Η Ελβετία ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών
13 Μαΐου 2022

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr
Posting....