facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Αυτά είναι τα πέντε «αιωνόβια» είδη διατροφής

26 Δεκεμβρίου 2014 21:38
2 Σχόλια

Αρκετές φορές αποθηκεύουμε τρόφιμα και άλλα είδη διατροφής και τυχαίνει να τα ξεχάσουμε για αρκετό καιρό στα ντουλάπια. Όταν τα «ανακαλύπτουμε» εκ νέου, θεωρώντας ότι έχουν χαλάσει, τα πετάμε.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τροφές επικίνδυνες για την υγεία μας, όταν έχουν μείνει σε κάποιο ντουλάπι για μήνες ή ακόμη και χρόνια!

Δείτε 5 είδη διατροφής που δεν παθαίνουν τίποτα ακόμα και αν τα ξεχάσετε για πολύ καιρό στο ντουλάπι:

Στεγνά ζυμαρικά:
Ακόμα και μετά από 10 χρόνια να τα μαγειρέψετε, δε θα πάθετε τίποτα. Μπορεί να έχουν χάσει κάπως τη γεύση τους, αλλά είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει με τα φρέσκα ζυμαρικά, τα οποία πρέπει να τα μαγειρέψετε μέσα σε λίγες μέρες από όταν τα προμηθευτείτε.

Φασόλια: Είτε ξερά, είτε σε κονσέρβα, τα φασόλια αντέχουν χρόνια ολόκληρα και είναι ασφαλή προς βρώση. Τα ξερά φασόλια, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα αν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν έχετε τίποτα να φοβάστε για την υγεία σας.

Ξύδι: Η υψηλή του οξύτητα δρα ως φυσικό συντηρητικό που αποτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων, και έτσι μπορεί επίσης να συντηρηθεί επ’ αόριστον. Σε ορισμένες ποικιλίες, μπορεί να προσέξετε αλλαγές χρώματος ή θολότητα μετά από καιρό, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη γεύση ή την ποιότητα.

Αλάτι:
Είναι γνωστό ότι το αλάτι αποτελεί μέσο συντήρησης άλλων τροφών. Στην ουσία το αλάτι είναι πέτρωμα. Ακριβώς όπως ο γρανίτης δε θα μολυνθεί ποτέ με μούχλα και βακτηρίδια, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το αλάτι.

Βανίλια: Λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, μπορεί να συντηρηθεί επ’ αόριστον, αν και η γεύση και το άρωμά της θα εξασθενήσουν πολύ μετά τα πέντε χρόνια. Επίσης, πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το φως και τη θερμότητα, αλλά δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, ακόμα και μετά το άνοιγμά της, επειδή το εκχύλισμα θα καταστραφεί.

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό – Νέες συμφωνίες
Παράλυση Bell: Η ασθένεια που «χτύπησε» τον Μπρους Γουίλις

Related posts:

  1. Επικίνδυνοι συνδυασμοί τροφών
  2. Τα διατροφικά λάθη που μας κάνουν να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι
  3. Βιταμίνη D: Γιατί είναι τόση σημαντική για την υγεία μας;
  4. Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από…κουλουράκια
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Κορωνοϊός: 320 νέα κρούσματα, 322 διασωληνωμένοι και 19 νέοι θάνατοι
18 Ιανουαρίου 2021
Live η ενημέρωση από τους Μ. Θεοδωρίδου και Μ. Θεμιστοκλέους
18 Ιανουαρίου 2021
Επισήμανση Σύψα: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος - Εάν υπάρξει συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική
18 Ιανουαρίου 2021
Η διασπορά των 237 νέων κρουσμάτων - 94 στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη - 2,19% ο δείκτης θετικότητας
17 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 237κρούσματα - 320 διασωληνωμένοι- 28 θάνατοι
17 Ιανουαρίου 2021
Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν κάνει ενέσιμες θεραπείες(botox - υαλουρονικό κ.α.)
17 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: Αττική 215 νέα κρούσματα, Θεσσαλονίκη 67 και στο 1,68% ο δείκτης θετικότητας
16 Ιανουαρίου 2021
Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα , 323 διασωληνωμένοι και 20 νέοι θάνατοι
16 Ιανουαρίου 2021
Β. Παπαευαγγέλου: Ίσως να "μπορούμε να χαμογελάσουμε πλέον κάτω από τη μάσκα μας"
15 Ιανουαρίου 2021
Κατανομή:187 κρούσματα στην Αττική - 77 στη Θεσσαλονίκη – 5,27% ο δείκτης θετικότητας επί των κλινικών τεστ
15 Ιανουαρίου 2021

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr