facebook
twitter
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος
  • Ιατρικά Νέα
  • Ρεπορτάζ Υγείας
  • ΑΜΕΑ
  • Φάρμακο
  • Επιχειρηματικά Νέα
  • Ο Σκοπός μας
  • Επικοινωνία
  • Περισσότερα
    • Αρθρογραφία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
    • Παιδί
    • Εναλλακτική Ιατρική
    • Σεξ
    • Νομοθεσία
    • Διάφορα
    • Είσοδος

Η διατροφική ποιότητα του αχλαδιού στην απώλεια βάρους

10 Δεκεμβρίου 2015 19:22
0 Σχόλια

Είναι γνωστό ότι «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Όμως, Αμερικανοί ερευνητές ανατρέπουν τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι «ένα αχλάδι την ημέρα, την παχυσαρκία κάνει πέρα».

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, εκτιμούν ότι τα άτομα που τρώνε αχλάδια έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα. Επίσης, η κατανάλωση αχλαδιών σχετίζεται με υψηλότερη διατροφική ποιότητα.

Ως γνωστόν τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καθώς και καλή πηγή βιταμίνης C. Ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι μπορεί να περιέχει έως και το 24% της αναγκαίας ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών, ενώ έχει μόλις 100 θερμίδες. Επίσης δεν περιέχει λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο, αλλά έχει 190 mg καλίου.

Η κατανάλωση ενός μεσαίου μεγέθους αχλαδιού καθημερινά έχει θετικές επιπτώσεις στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθώς το φρούτο περιέχει επίσης μαγνήσιο και χαλκό και συντελεί σε μεγαλύτερη κατά μέσο όρο πρόσληψη ολικών σακχάρων.

Οι καταναλωτές αχλαδιών είχαν χαμηλότερες καταναλώσεις ολικών, μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών οξέων καθώς και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.

«Η σχέση μεταξύ αχλαδιών και χαμηλότερου βάρους είναι σημαντική και εντυπωσιακή. Πιστεύουμε ότι η πρόσληψη φυτικών ινών συντελεί σε χαμηλότερο σωματικό βάρος. Διότι κατά τα άλλα δεν παρατηρήσαμε διαφορές ως προς την πρόσληψη ενέργειας και τα επίπεδα σωματικής άσκησης μεταξύ καταναλωτών φρέσκων αχλαδιών και μη» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Δρ Καρολ Ο’ Νηλ.

Related posts:

  1. Ωφέλιμη η απώλεια βάρους στην κολπική μαρμαρυγή
  2. H διατροφική αξία του μπακαλιάρου
  3. Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και τυριά Νάξου: μια πραγματικά ελληνική διατροφική επιλογή
  4. Πως να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη
Κοινωνική Δικτύωση
  • google-share

Αφήστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

*
*

leo-thrombosis
mytilineos
genesispharma2
genesispharma1
astellas prostate
novonordisk
abbvie
geneis
metropolitan
psoriasis
bms-cancer-day
roche
todermadenxehna
poy
esi2

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τα self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - Τι να κάνετε αν βγει θετικό
26 Οκτωβρίου 2024
Όταν η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο χορηγείται νωρίς, μειώνει θανάτους και υπέρογκες δαπάνες!
23 Οκτωβρίου 2024
Σωματεία ασθενών ζητούν κατάργηση υπουργικής απόφασης που επιτρέπει την αιμοδοσία ομοφυλόφιλων
17 Οκτωβρίου 2024
ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»
16 Οκτωβρίου 2024
Πρωτόγνωρη έξαρση βίας μεταξύ κοριτσιών
16 Οκτωβρίου 2024
Προκηρύχθηκαν 298 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Η απόφαση
11 Οκτωβρίου 2024
Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη του clawback απέστειλε ο ΙΣΑ
08 Οκτωβρίου 2024
ψιλοκυβίνη
Η ψιλοκυβίνη επιστρέφει από την εποχή των χίπις για να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος
08 Οκτωβρίου 2024
Εργαστηριακοί γιατροί: Καταστροφικές οι συνέπειες του clawback
03 Οκτωβρίου 2024
Αντίθετοι οι Παθολόγοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από Φαρμακοποιούς
02 Οκτωβρίου 2024

Αναζήτηση


  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
(c) 2009 healthreportaz.gr